Na dan koncerta bo zasedba izdala tudi nov studijski album. Foto: Peter Bajnoci
Na dan koncerta bo zasedba izdala tudi nov studijski album. Foto: Peter Bajnoci

Številni zasedbi se bodo na odru pridružili glasbeni gostje Zlatko, Rudi Bučar, Marko Marković, Dej še'n litro in Lado Bizovičar, pravijo pa, da lahko presenetijo še s kakšnim posebnim gostom.

Poleg koncerta bodo obletnico zaznamovali tudi z novim studijskim albumom z naslovom Welcome to the Gipsyland, ki ga bodo izdali prav 16. oktobra.

Pri albumu sta kot gosta sodelovala Marko Marković in Rudi Bučar. Za oboževalce so pripravili devet skladb in tri bonus skladbe, katerih avtor je večinoma ustanovitelj zasedbe Rok Nemanič, med avtorji pa se pojavljajo tudi Rudi Bučar, Robert Nemanič, Jernej Dirnbek, Hana Volfand, Luka Ipavec in Dejan Marković.

Nagradno vprašanje: Kateri po vrsti bo prihajajoči studijski album Welcome to the Gipsyland?

Svoje odgovore pošljite na mmc-nagrade@rtvslo.si, sprejemamo pa jih do 11. oktobra.

Podelili bomo enkrat po dve vstopnici. Pravila o sodelovanju v nagradni igri si lahko preberete tukaj.

Tik pred koncertom pa so predstavili še novo skladbo Gipsyland, ki je nastala z mislijo na kraj, kjer se glasba in zabava nikoli ne končata, kar je pravzaprav tudi vodilo prihajajočega albuma. Gre za kraj, kjer je mogoče uživati v dobri glasbi, se zabavati in se prepustiti njeni energiji.

Balkan Boys balkansko glasbo mešajo z rumbo, skajem, gypsyjem, svingom, reggaejem, širina njihovega ustvarjanja pa bo, kot obljubljajo, vidna tudi na tretjem studijskem albumu Welcome to the Gipsyland.