Gillian Anderson kot 007. Poster je z javnostjo delila tudi navdušena igralka sama. Foto: Twitter/Gillian Anderson
Gillian Anderson kot 007. Poster je z javnostjo delila tudi navdušena igralka sama. Foto: Twitter/Gillian Anderson

Najresnejši kandidati za tokratnega agenta 007 naj bi bili Idris Elba, Tom Hiddlestone, Tom Hardy in Damian Lewis, ki imajo v javnosti večjo ali manjšo podporo med oboževalci bondijade.

Uradno favorita sicer še ni, Hiddelston je povedal, da ga ni nihče povabil na pogovor, številni pa navijajo za Elbo, ki bi tako postal prvi temnopolti Bond.

Nekateri pa so šli še korak dlje pri biološki raznolikosti in predlagajo, da bi morala v filmu zaigrati ženska - a ne kot dama v težavah, kot je bilo to v navadi v dozdajšnjih filmih. Prepričani so, da bi morala prvič v zgodovini predstavnici nežnejšega spola pripasti glavna vloga.

S to idejo se poigravajo tudi igralke same
Po spletu je zaokrožil poster, ki kot tajno agentko prikazuje igralko Gillian Anderson, nekdanjo zvezdnico serije Dosjeji X, v kateri je zaslovela skupaj z Davidom Duchovnyjem. Nad idejo je navdušena tudi igralka sama, ki je poster delila tudi s svojimi sledilci na Twitterju - ta je zbral že več kot 20.000 všečkov.

"Bond. Jane Bond. Hvala za vse glasove! #NaslednjiBond," je pripisala in dodala, da se zahvaljuje tistemu, ki je poster izdelal, in da ji je ideja zelo všeč.

Andersonova pa ni edina igralka, ki bi jo ta vloga zanima. Tudi Priyanka Chopra, ki žanje dobre kritike s serijo Quantico in se pripravlja tudi na vlogo negativke v prihajajočem filmu Obalna straža, se je ne bi branila, kar je potrdila tudi v intervjuju za Complex. "Ves čas to poslušam. Ampak, klinc gleda vse skupaj - res hočem biti Bond!" se je posmejala.