Elton John se je več let spopadal z odvisnostjo od alkohola in mamil. Foto: Reuters
Elton John se je več let spopadal z odvisnostjo od alkohola in mamil. Foto: Reuters

73-letnik je na družbenih omrežjih delil serijo slik v znamenju praznovanja 30. obletnice, odkar več ne uživa opojnih substanc. V objavi se je zahvalil tistim, ki so mu vsa ta leta stali ob strani: "Iz dna srca hvala vsem, ki so me na tej poti navdihovali in podpirali." Tako mož David Furnish in njuna dva otroka kot tudi prijatelji s programa za treznost in zaposleni so mu ob pomembnem mejniku čestitali. Pevec je prejel številne voščilnice, praznoval je s torto, dobil pa je tudi poseben medaljon treznosti.

S svojimi sledilci je na dan pomembne obletnice delil odkrito in močno sporočilo. Med drugim je namreč zapisal: "Če pred 30 leti ne bi končno naredil velikega koraka in prosil za pomoč, bi bil mrtev." Napisal je tudi, da je zares "blagoslovljen".

Julija leta 1990 se je John namreč prijavil na program odvajanja v bolnišnico v Čikagu. Dve leti pozneje je v intervjuju za Los Angeles Times dejal: "Dvakrat sem poskušal pobegniti, ker so mi osebe avtoritete govorile, kaj naj delam. To mi ni bilo všeč, ampak je pa bila ena izmed stvari, ki sem se jih moral naučiti ... poslušati." Zavedal se je namreč tudi, da nima druge izbire, in da je to njegova zadnja priložnost, poroča E! Online.

Ljudem, ki se spoprijemajo s težavami na začetku treznjenja, je v intervjuju za isti časopis leta 2019 svetoval, naj zdravljenje postane njihova edina prioriteta. Pomembno je, da si vzamejo toliko časa za celjenje, kot ga potrebujejo. K temu je dodal: "Nikoli nisem obžaloval, da sem se streznil."