Foto:
Foto:

Nevesta je blestela v obleki v barvi slonovine libanonskega modnega oblikovalca Elie Saaba z diademom in dolgo vlečko, ženin pa je nosil slovesno uniformo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Fotografije iz civilnega dela si lahko ogledate tukaj.

Ženin in nevesta sta usodni da dahnila nekaj čez poldne v luksemburški katedrali Notre Dame. Na obredu je bilo okoli 1.400 povabljencev, med njimi predstavniki kraljevih družin iz vse Evrope. Več milijonov radovednežev je poroko spremljalo prek neposrednega televizijskega prenosa. Katedralo je krasilo okoli 3.000 vrtnic.

Par je sicer v zakonski jarem na matičnem uradu skočil že v petek, danes pa je bila na vrsti še cerkvena poroka. To so začeli z minuto molka v spomin na mater neveste, ki je zaradi srčnega napada preminila pred dvema mesecema. Stephanie je v spomin na mamo tudi nosila njen zaročni prstan.

Čeprav Luksemburžani veljajo za mirne in zadržane, se po navedbah tujih medijev po ulicah širi navdušenje ob velikem dnevu v življenju 30-letnega politologa in njegove 28-letne izbranke, po izobrazbi germanistke.

Največji kraljevski dogodek v Luksemburgu v zadnjih desetletjih bodo obeležili tudi z brezplačnimi koncerti, pouličnimi predstavami in velikim ognjemetom.