Babičina hiša, ki po njenem mnenju vsebuje veliko ljubezni, je zdaj njena. Foto: EPA
Babičina hiša, ki po njenem mnenju vsebuje veliko ljubezni, je zdaj njena. Foto: EPA

Igralka, znana predvsem po svoji vlogi neusmiljene odvetnice in profesorice v seriji Kako se izmazati z umorom (How to Get Away With Murder), si je za svojo 55. obletnico rojstva poklonila babičino kmetijo. Na družbenih omrežjih je delila sliko zdaj že razpadajoče kolibe na nekdanji plantaži v južni Karolini, kjer se je rodila.

Pod objavo je med drugim zapisala: "Zgoraj je hiša, kjer sem se rodila 11. avgusta leta 1965. Je rojstni kraj moje zgodbe. Danes, na moje 55. leto življenja, si ga lastim ... vsega." Enosobna baraka, brez tekoče vode in notranjega stranišča, je po njenem mnenju polna ljubezni, njeni sorodniki so našli veselje v majhnih stvareh, hiša pa ima zato v njenem srcu posebno mesto.

Na babičino kmetijo sicer nima veliko spominov, saj v njej ni preživela veliko časa: "Na njej nisem bila dolgo, ker sem bila peti otrok in smo se kmalu po mojem rojstvu preselili," je povedala leta 2016 v intervjuju za revijo People. "Vendar mama pravi, da so se na dan mojega rojstva vsi tete in strici zbrali v hiši, pili, se smejali in zabavali," je še dodala.

Njen dedek je bil na 65 hektarjev zemlje sicer zakupnik zemlje, ki je najemnino plačeval s pridelki. Večina njene družine je bila kmetov, saj je bila to zanje edina mogoča zaposlitev.

Znana tudi po svojem spodbujanju in navdihovanju

Viola Davis, ki je odraščala v zvezni državi Rhode Island, se sicer že dolgo zavzema za večjo vključenost temnopoltih v Hollywoodu. Lani pa je na svečani prireditvi Barnar Collegea v New Yorku diplomantom svetovala, naj jih travmatične izkušnje v življenju ne ustavijo. Sami morajo biti zvezde in voditelji svojega življenja ter biti ponosni nase.