Bieber z mamo Patti in ženo Hailey Baldwin. Foto: AP
Bieber z mamo Patti in ženo Hailey Baldwin. Foto: AP

Kot so sporočili Bieberjevi odvetniki, so obtožbe proti 26-letnemu popzvezdniku "fizično nemogoče in že ovržene prek dejanskih dokazov".

Ena izmed žensk, znana zgolj kot "Danielle", je navedla, da jo je Bieber napadel v hotelu Four Seasons v Austinu 9. marca 2014, a, kot pojasnjuje odvetnik, pevec takrat sploh ni bival v Four Seasons, pa tudi cela vrsta očividcev naj bi potrdila, da gre za čisto izmišljotino.

Prav tako fizično nemogoča naj bi bila obtožba ženske po imenu "Kadi", kar naj bi dokazovala tudi njena lastna prejšnja pisna izjava.

"Danielle si je spolni pripetljaj z Bieberjem v hotelu Four Seasons izmislila zato, ker so mediji veliko poročali o tem, da je Bieber 10. marca v hotelu večerjal, zato je sklepala, da je tudi bival tam," navaja obrazložitev. "A čeprav je Bieber res obiskal restavracijo, pa NI bival v tem hotelu."

Zgolj premišljena laž?

Bieberjeva ekipa se brani tudi z argumentom, da je bil Bieber tisti večer v Austinu s svojim takratnim dekletom, Seleno Gomez, ki ji je tudi posvetil pesem na svojem kratkem nastopu presenečenja na festivalu SXSV. Paparaci so ga pozneje ujeli, kako zapušča prizorišče z Gomezovo, s katero naj bi se po besedah odvetnikov vrnil v stanovanje, ki sta ga najela s prijatelji za tisti konec tedna.

Druga ženska, Kadi, medtem navaja, da jo je Bieber napadel 5. maja 2015, ko jo je ponoči povabil k sebi v hotel Langham v New Yorku. Obramba tudi za te navedbe trdi, da so popolna izmišljotina, poudarja pa tudi, da že en prelet njenih družbenih omrežij razkrije, da je Bieberjeva obsedena oboževalka. Obramba še trdi, da sta dekleti nekako delovali v navezi pri simultanih obtožbah, da ju je Bieber napadel.