Justin Bieber je zaslovel na kanalu YouTube s pesmijo Baby. Foto: AP
Justin Bieber je zaslovel na kanalu YouTube s pesmijo Baby. Foto: AP

Ženska, ki je znana le kot Danielle, je na Twitterju 20. junija zapisala, da sta se z Bieberjem spoznala na nekem glasbenem dogodku marca leta 2014 v Austinu, ko je bilo njej 21 let, njemu pa leto manj. Trdi, da jo je po nastopu skupaj s prijatelji povabil v hotel Four Seasons, kjer jo je odpeljal v sobo in jo spolno zlorabil. Njen račun na Twitterju je bil kmalu po objavi izbrisan, poročajo ameriški mediji.

Bieber in njegova ekipa sta se na obtožbe takoj odzvala. Najprej je njegova menedžerka zapisala, da se dogodek ni mogel zgoditi, ker je pevec tisto noč prespal v sobi, najeti prek platforme AirBnB. Naslednjo noč je sicer res prespal v hotelu v Austinu, a ne v Four Seasons, ampak v Westinu.

"Vse spolne obtožbe jemljem resno"

V nedeljo se je z nizom tvitov odzval tudi kanadski zvezdnik, ki je zaslovel še kot najstnik. Objavil je več fotografij, računov in elektronskih sporočil, s katerimi je dokazoval, da marca leta 2014 nikoli ni prenočil v hotelu Four Seasons. Poleg tega je dodal, da ga je takrat v Austinu na koncertu spremljalo takratno dekle Selena Gomez.

"Ta zgodba je popolnoma neresnična. Govorice so eno, spolne zlorabe pa druga stvar. Vsako obtožbo o spolnem nadlegovanju je treba vzeti resno in prav zato sem se tudi takoj odzval, saj spoštujem vse žrtve, ki so se s s tem soočile. Ker pa sem dokazal, da so trditve lažne, bom prek Twitterja in sodnih oblasti sprožil kazenski postopek," je med drugim zapisal.

Pevec je zdaj poročen z manekenko Hailey Baldwin.