Knjiga o Trumpu je trenutno vodilna v prodaji na Amazonu. Foto: Reuters
Knjiga o Trumpu je trenutno vodilna v prodaji na Amazonu. Foto: Reuters

Pred ameriškimi predsedniškimi volitvami bosta izšli dve “sporni” knjigi o Trumpu. Prva, ki jo je napisala Trumpova nečakinja Mary Trump, že danes, knjigo o svojem 15-letnem prijateljstvu s prvo damo ZDA pa namerava izdati tudi nekdanja svetovalka Melanie Stephanie Winston Wolkoff.

Mary, sicer doktorica klinične psihologije, v svoji knjigi z naslovom Preveč in nikoli dovolj: Kako je moja družina ustvarila najnevarnejšega človeka na svetu trdi, da je Fred Trump zatrl številna Donaldova čustva in mu tako izkrivil pogled na svet.

Sorodna novica Sodnik začasno ustavil izdajo knjige o Donaldu Trumpu

Izdaja knjige je bila nedavno začasno ustavljena, vendar je sodnik v newyorškem kraju Poughkeepsie Hal Greenwald na predvečer izida razsodil v korist Trumpove, dovoljeno pa ji je knjigo tudi oglaševati v medijih, piše CNN. "Sodišče je naredilo prav, ko je zavrnilo prizadevanja družine Trump, da bi utišali Mary Trump pri naslavljanju pomembnih vprašanj in razkrivanju resnic,” je dejal Ted Boutrous, priznani odvetnik, ki je zastopal Trumpovo. "Ameriška javnost bo lahko prebrala pomembne besede," je še dodal. Navdušenje nad knjigo so izrazili tudi založniki, založba Simon & Shuster. "Neomejena pravica do objave je sveta ameriška svoboda in temeljno načelo naše republike," je dejal predstavnik založbe.

Odzvala se je tudi tiskovna predstavnica Bele hiše Kellyanne Conway: "Gre za smešne, absurdne obtožbe, ki nimajo nobene povezave z resnico." Ob tem je poudarila, da so družinske zadeve zasebne.

Trumpa razburja knjiga njegove nečakinje
Knjiga Trumpove nečakinje