Francois-Henri Pinault bo moral za sina, ki ga ima z Lindo Evangelisto, plačevati preživnino. Ker je milijonar, bi lahko to pomenilo zelo visoke zneske. Foto: EPA
Francois-Henri Pinault bo moral za sina, ki ga ima z Lindo Evangelisto, plačevati preživnino. Ker je milijonar, bi lahko to pomenilo zelo visoke zneske. Foto: EPA

Pred kratkim se je izkazalo, da ima triletna hči Salme in Francois-Henrija še enega polbrata. Linda Evangelista je namreč na sodišče vložila zahtevek, po katerem bi ji moral 49-letni francoski poslovnež plačevati preživnino za štiriletnega sina Augustina Jamesa.

Hayek in Pinault sta se poročila leta 2009, a sta bila par že od leta 2006, ko je Evangelista zanosila. Pinault ima iz prejšnjega zakona, ki se je z ločitvijo končal leta 2004, že dva otroka - sina in hčer.

Preživnina bi bila lahko zajeten zalogaj
Kot je povedal "dobro obveščeni vir" za revijo People, je v sodnih papirjih zapisano, da se je otrok rodil zunaj zakonske zveze med Evangelisto in Pinaultom, ki naj bi bil potrjeno dečkov oče, zato bo preživnino dolžan plačevati. Za zdaj še niso določili, kakšna bo višina zneska, ki ga bo moral Pinault za sina do njegovega 21. rojstnega dne plačevati Evangelisti. Je pa Pinault izrazil željo, da bi v primeru pričal prek telefona.

Pinaultov imperij luksuznih dobrin PPR, pod okriljem katerega delujejo številne modne znamke, naj bi bil vreden okrog 12 milijard evrov, Pinaultov zaslužek v letu 2010 pa naj bi znašal okrog 3,7 milijona evrov, je poročal Bloomberg Businessweek. V New Yorku, kjer je Evangelista vložila zahtevek za preživnino, mora oče za otroka plačati 17 odstotkov od tistega, kar je zaslužil. To bi torej pomenilo, da Pinault za lansko leto dolguje okrog 630.000 evrov.