16-letnega Jasona Isaacsa bi presenetilo, da je danes v redu. Foto: Reuters
16-letnega Jasona Isaacsa bi presenetilo, da je danes v redu. Foto: Reuters

Jason Isaacs, najbolj znan po svoji vlogi v filmski franšizi o Harryju Potterju, kjer je upodobil zlobnega čarovnika Luciusa Malfoya, je v intervjuju za britanski tednik The Big Issue razkril, da je že od nekdaj imel osebnost, nagnjeno k odvisnosti.

V intervjuju za sekcijo Pisma mlajšemu sebi (Letter to My Younger Self) je igralec med drugim delil zgodbo o svojem prvem stiku z alkoholom, ko je bil star samo 12 let.

Bruhal in si razbil glavo

Točaj, za katerega so s prijatelji sicer takrat mislili, da je junak, jim je priskrbel steklenico viskija. Spili so jo do dna, skriti v stranišču, nato so se opotekli na zabavo. "Bruhal sem, padel na zaveso in jo strgal, se mečkal z dekletom, Bog jo blagoslovi ... stekel na ulico, znova bruhal, se spotaknil, si razbil glavo na pločniku in svoje obleke poškropil s krvjo," se je spominjal Isaacs.

Čeprav se je naslednje jutro zbudil z neznosnim glavobolom, vonjem po bruhanju, z ogromno krasto in osramočen, se mu je v glavi porajala le ena misel: "Komaj čakam, da to znova naredim."

Od takrat je začel vsakič znova iskati vznemirjenje tiste noči. "Do 16. leta sem že opravil z alkoholom in začel desetletja dolgo ljubezensko afero z mamili," je še dodal.

Vseeno mu je bilo, če bi vsi umrli

Njegova odvisnost se je v želji, da bi bil nepriseben, stopnjevala. V času, ko je dosegel dno, mu je bilo bolj mar za mamila kot pa za dobrobit bližnjih: "Spominjam se trenutka, preden se mi je uspelo odvaditi mamil, ko sem nenadoma pomislil, da bi mi bilo vseeno, če bi vsi, ki jih poznam, umrli. Ta položaj bi morda celo izrabil kot izgovor, da bi lahko v sobi ostal sam in jemal mamila," je priznal.

Danes je 57-letni igralec trezen, kot pravi, pa mu v življenju zdaj uspeva najti veselje in srečo v preprostih stvareh. Kar pa bi 16-letnega Jasona Isaacsa, ki mu je "napisal pismo", po njegovem mnenju presenetilo, je dejstvo, da je po štirih desetletjih njegovo življenje danes srečno in stabilno.