Amber in Johnny sta se spoznala na snemanju filma Zapiti dnevnik leta 2011. Foto: AP
Amber in Johnny sta se spoznala na snemanju filma Zapiti dnevnik leta 2011. Foto: AP

Pobudnica peticije Jeanne Larson je javnost pozvala, naj se postavi proti družinskemu nasilju. "Ker je za Amber Heard znano in dokazano, da se je že bila nasilna, bi morala Warner Brothers in DC Entertainment Heardovo umakniti iz njihovega filmskega projekta Aquaman 2," je zapisala na strani change.org.

"Ne bi smeli ignorirati trpljenja žrtev Heardove ali olepševati človeka, ki izvaja nasilje v družini. Tudi moški so žrtve družinskega nasilja, prav tako kot ženske. To je treba priznati in ukrepati, da bi preprečili znani nasilnici, da se jo poveličuje znotraj zabavne industrije."

Peticija ob tem znova spomni tako na igralkine pretekle fizične ekscese kot na njene aktualne poskuse črnjenja ugleda Johnnyja Deppa, s katerim je bila poročena med letoma 2015 in 2017.

33-letna zvezda filma Aquaman z Deppom še vedno bije kompleksno pravno bitko, potem ko je 56-letni igralec proti njej vložil 50 milijonov dolarjev vredno tožbo zaradi obrekovanja.

Čeprav je ločitvena poravnava med zakoncema vključevala tudi člen, da Heardova preneha javno obtoževati Deppa nasilja, je igralka lani za Washington Post napisala kolumno, v kateri je znova namigovala, da jo je igralec v njunem "toksičnem" zakonu zlorabljal.

Heardova je Deppa obtožila fizičnega nasilja. Ob tem se je na sodišču zglasila z modrico na desnem licu. Foto: AP
Heardova je Deppa obtožila fizičnega nasilja. Ob tem se je na sodišču zglasila z modrico na desnem licu. Foto: AP

Za tem je Depp vložil tožbo, v kateri med drugim Heardovo obtožuje ponavljajočega se fizičnega in čustvenega nasilja ter varanja s podjetnikom Elonom Muskom, s katerim je bila igralka v krajši zvezi tik po ločitvi.

Steklenice letele po zraku

Zvezdnik Piratov s Karibov trdi, da ga je njegova nekdanja žena večkrat fizično napadla, pri čemer je moral enkrat celo na šivanje odrezanega prsta, ko je v navalu besa vanj zalučala steklenico vodke.

Larsonova je peticijo sprožila, potem ko je The Daily Mail objavil niz posnetkov, posnetih na telefon Heardove leta 2015, ko je skušal par razrešiti svoje zakonske težave. Na posnetkih Heardova prizna, da je med prepirom udarila Deppa.

"Oprosti, da ti nisem prisolila običajne klofute, ampak v resnici sem te samo klofutala, nisem te udarjala. Srček, nisi bil pretepen," reče Heardova Deppu o incidentu prejšnjega večera. "Ne spominjam se točno giba, ampak vse je v redu s tabo, nisem te poškodovala."

Nato se mu roga, češ da je "cmera" in naj "že odraste enkrat".

"Sinoči sem odšel. Iskreno, prisežem, da preprosto nisem prenesel misli na še več nasilja," moleduje Depp. "Ker če bi nadaljevala, bi vse skupaj postalo res grdo. In, ljubica, to sem ti že enkrat povedal. Na smrt me je strah, da sva zdaj sredi prizorišča zločina."

Heardova z Jasonom Momoo v Aquamanu. Foto: IMDB
Heardova z Jasonom Momoo v Aquamanu. Foto: IMDB

A Heardova ga na to opozori: "Ne morem ti obljubiti, da se ne bo ponovilo in da ne bom spet nasilna. Jezus, včasih se tako razburim, da mi povsem popustijo zavore."

Kdo je začel prvi?

Danes objavljeni drugi posnetek je iz leta 2016, na njem pa par razpravlja, ali bosta šla na sodišče ali bosta ločitev izvedla zunajsodno. Heardova Deppu navrže, naj kar poskusi iti s svojimi obtožbami, da ga je ona zlorabljala, na sodišče, pa se bo potem pokazalo, koliko ljudi mu bo verjelo.

"Izgubil sem j**i prst. Pločevinko si mi zabrisala v obraz," jo skuša prepričati Depp. Ona pa: "Lahko rečeš ljudem, da je bil pošten spopad. Pa da vidimo, kaj bo mislila porota. Kar reci svetu, Johnny. Reci jim: 'Jaz, Johnny Depp, tudi jaz sem žrtev družinskega nasilja.'."

Predstavnica Heardove je Deppa obtožila, da je "maščevalno" posnetke spravil v javnost. "Vsak, ki mu je znana dinamika družinskega nasilja, bo prepoznal, za kaj tu res gre," je povedala za Daily Mail.

Pri Disneyju so po kolumni Heardove v Washington Postu sporočili, da Depp ne bo ponovil svoje vloge Jacka Sparrowa v obujeni franšizi. Igralec trdi, da so bile za to neposredno krive obtožbe Heardove.

Snemanje nadaljevanja Aquamana naj bi se začelo letos, ali se bo Heardova vrnila v vlogi Mere, pa še ni znano.