Kristen Bell je navdušila odločitev ameriškega vrhovnega sodišča, da izenači istospolne poroke, saj se bo s svojim zaročencem zdaj končno poročila. Foto: EPA
Kristen Bell je navdušila odločitev ameriškega vrhovnega sodišča, da izenači istospolne poroke, saj se bo s svojim zaročencem zdaj končno poročila. Foto: EPA

Poročali smo, da je ameriško vrhovno sodišče danes razveljavilo zakon (Defense of Marriage Act - DOMA), ki poroko definira samo kot zvezo med moškim in žensko, sprejelo pa je tudi odločitev glede referendumske prepovedi homoseksualnih porok v Kaliforniji (Prop 8) - ni spreminjalo odločitve zveznega prizivnega sodišča, ki je prepoved porok že razveljavilo.

Nad zmago zagovornikov pravic gejevskih in lezbičnih parov pa so navdušeni tudi številni zvezdniki, še posebej v Kaliforniji, saj je ne bo na seznamu ameriških zveznih držav, v katerih so istospolne poroke še vedno prepovedane.

V tabloidih najbolj odmeva snubitev Kristen Bell, ki je na Twitterju takoj po odločitvi sodišča zapisala: "@daxshepard1, se boš poročil z mano? #izenačenjezakonov #ljubezenjeljubezen”.

Poročali smo namreč, da sta 32-letna zvezdnica serije Veronica Mars in njen srčni izbranec Dax Shepard, ki sta sicer zaročena že od leta 2009 in od letos tudi ponosna starša hčerkice Lincoln, že pred leti javno izjavila, da se ne bosta poročila, ker se jima ne zdi primerno, da bi izkoristila pravico, ki se jo njenim gejevskim in lezbičnim prijateljem in prijateljicam odreka.

Poročila se bo tudi Melissa Etheridge
Poroko s svojo partnerico je nemudoma najavila tudi pevka Melissa Etheridge, ki je na Twitterju zapisala: "Veselim se, da bom lahko uveljavila svoje ameriške državljanske pravice ... in se povsem, v popolnosti in zakonito letos poročila z mojo veliko ljubeznijo zadnjih treh let, Lindo Wallem."

Na Twitterju so se oglasili tudi ameriški predsednik Barack Obama in številni zvezdniki, kot so znana voditeljica pogovorne oddaje Ellen DegGeneres, igralka Rosie O'Donnell, nekdanja teniška zvezdnica Martina Navratilova, pevci Lady Gaga, Ricky Martin in Alicia Keys. Spodaj si lahko ogledate njihove prve odzive na družbenem omrežju!