Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Za vse to sem samo za vas poskrbel jaz osebno," je otrokom pojasnil vodilni ameriški strokovnjak za nalezljive bolezni Anthony Fauci, ki je v sklopu posebnega dogodka odgovarjal na vprašanja otrok, povezana z novim koronavirusom. Šlo je za dogodek, organiziran v povezavi z junaki Ulice Sezam.

"Ker me je skrbelo, da boste vznemirjeni, sem se pred kratkim odpravil na Severni tečaj in osebno cepil Božička. Preveril sem njegovo raven imunosti in vse je v redu, zato se bo lahko spustil po dimniku, vam pustil darila. Ni vam treba skrbeti," je o tem, kaj bo letos z božičnimi darili, odgovoril Fauci.

Ena izmed deklic ga je vprašala, ali bo za božič še vedno lahko obiskala stare starše, na kar je Fauci odgovoril, da mora biti previdna in nositi zaščitno masko. "Ker dokler ne moremo zaščititi vseh, nikoli ne moreš biti čisto prepričana, da virus ni prisoten. Zato so cepiva izjemno pomembna za premagovanje te pandemije."

Anthony Fauci je vodilni ameriški strokovnjak za nalezljive bolezni. Foto: Reuters
Anthony Fauci je vodilni ameriški strokovnjak za nalezljive bolezni. Foto: Reuters

Ali cepljenje boli?

Pozneje je poudaril, da otroke najbolj skrbi, ali bo cepljenje bolelo, zato so se na pogovoru dotaknili tudi te teme. Razložil jim je, da bodo cepivo prejeli v roko in da jih bo malenkost zbodlo, a da bo to trajalo zgolj nekaj trenutkov. "Verjamem, da boste takrat, ko bodo cepiva na voljo tudi za otroke in boste cepljeni, rekli, da sploh ni bilo tako hudo."

Otrokom je razložil še, da se želijo s pomočjo cepiva virusa znebiti v celoti, da je to mogoče, pa se mora cepiti čim več ljudi. "Potem boste lahko počeli vse stvari, o katerih me sprašujete. Lahko se boste objemali, poljubljali, lahko se boste zabavali s svojo družino."

Za konec je izrazil upanje, da se bodo znova pogovarjali jeseni ali za noč čarovnic prihodnje leto in bodo lahko rekli, da covida-19 ni več, še poroča britanski Guardian.