Osrednje šest metrov visoko božično drevo, ki ga je pretekli teden pripeljala konjska vprega, je v Modri sobi Bele hiše. Foto: EPA
Osrednje šest metrov visoko božično drevo, ki ga je pretekli teden pripeljala konjska vprega, je v Modri sobi Bele hiše. Foto: EPA

"Naše teme častijo srce in dušo ameriškega ljudstva. Hvala številnim prostovoljcem in osebju, ki je garalo za okrasitev hodnikov ljudske hiše in za božično veselje. V imenu družine želim vsem zelo vesel božič in srečno novo leto," je povedala Melania.

Belo hišo tako krasi božično drevo, ki so ga posekale družine padlih ameriških vojakov, pa številna druga božična drevesa, kamini s podobami ameriških mest, kot so New York, St. Louis, Chicago in San Francisco, do 5,5 metra visoke hiške iz medenjakov ter umetno sadje v posodah.

Po božičnih drevesih visijo stekleni okraski Bele hiše in slogani kampanje prve dame za dobrobit otrok Bodi najboljši. Večjih dreves je skupaj 29, še več deset je manjših, okraskov pa najmanj 14.000.

V pričakovanju 30.000 obiskovalcev
Božične lepote Bele hiše v režiji prve dame naj bi si čez praznike do konca decembra v živo ogledalo 30.000 obiskovalcev. Za to priložnost je na voljo tudi orkester marincev, ki oglede pospremi s praznično glasbo v živo.

Spodaj si lahko pogledate, kako je videti praznično odeta Bela hiša, Melania Trump pa je prek Twitterja Američanom ponudila videoposnetek, v katerem se sprehaja po okrašenem sedežu ameriške vlade in uradnem domovanju prve družine.