Jumbo plakat, ki na mejnem prehodu pozdravlja voznike, ki se peljejo na Hrvaško. Foto: Denis Avdić
Jumbo plakat, ki na mejnem prehodu pozdravlja voznike, ki se peljejo na Hrvaško. Foto: Denis Avdić
Denis Avdić
Pri vstopu v Slovenijo plakat voznikom sporoča, da Sanaderja ni v Sloveniji. Foto: Denis Avdić

Pri izstopu iz Slovenije voznike tako pozdravlja ogromen plakat z napisom "Srečno, Ivo!", s slike pa se smeji Denis v zaporniški obleki, v okovih in z lisicami v rokah. Pri vstopu v Slovenijo pa Denis voznikom o nekdanjem hrvaškem premierju sporoča: "Pri nas ga ni!", kar dokazuje tudi s praznimi žepi in razkritim plaščem.

Znani radijski šaljivec se je tako na (dobesedno) slikovit način pošalil na račun zgodbe o pobegu hrvaškega premierja, ki je na začetku decembra zbežal pred hrvaško roko pravice prek Slovenije prav čez mejni prehod Obrežje, njegova zgodba pa še nima epiloga.

Ideja je zrasla na 'njegovem zelniku'
Ko smo poklicali Denisa Avdića, nam je povedal, da je po tem dogodku na vsak način poskušal stopiti v stik s Sanaderjem, vendar je bila številka, ki naj bi bila njegova, ves čas nedosegljiva. "Ker do Iva Sanaderja nikakor ni bilo mogoče priti, sem prišel na idejo, da bi ga nekako vseeno pozdravil, ker verjetno v teh prazničnih dneh potrebuje nekoga, ki mu želi srečno pot v leto 2011," je povedal za MMC.

"Upam, da bo hrvaški premier na poti domov opazil ta plakat ... če se ne bo peljal v vozilu, ki se mu reče 'marica' - iz prejšnjega poklica vem, da če se bo peljal v tem vozilu, plakata žal ne bo videl," je radijec, ki si je kruh prej služil kot mož postave, v svojem slogu opisal poznavanje policijskih prevoznih sredstev.

Vozniki so navdušeni
Denis nam je še povedal, da so jim danes že med postavljanjem plakatov vozniki navdušeno trobili, dobil pa je tudi nekaj elektronskih sporočil iz Hrvaške, v katerih so mu ljudje čestitali za to potezo, ki jih je pošteno nasmejala. Mediji poročajo, da se pred plakatoma ustavljajo številni vozniki, da bi si ju pobliže ogledali, nekateri pa ju tudi nasmejani fotografirajo.

Halo, tukaj Janez (Janša)!
Ob tem so se spomnili še ene priložnosti, ko si je Denis Avdić privoščil hrvaške politike - julija je Avdić poklical v kabinet hrvaške premierke Jadranke Kosor in se predstavil kot Janez Janša. "Spoštovani, dober dan. Tu Jadranka. V Budimpešti sem, pravkar sem na poti na letališče. Vračam se s službene poti," mu je klic prijazno vrnila Kosorjeva. Takrat je Avdić "pokazal svoj pravi glas" in se predstavil s pravim imenom ter priimkom. "Želel sem le preveriti, ali lahko neki priimek iz Slovenije dobi tako pomembno osebo, kot ste vi," je dejal in se opravičil.