Hamburger, kupljen leta 1999. Foto: The Doctors
Hamburger, kupljen leta 1999. Foto: The Doctors

Kalifornijec je sprva nameraval hamburger obdržati le dva meseca, da bi svojim prijateljem pokazal, kako konzervansi ohranijo podobo hamburgerja, in jih na ta način odvrniti od obiskovanja restavracij hitre prehrane.

Američan je hamburger pozabil v žepu plašča, tam pa je ostal kar dve leti: "Moja žena je našla hamburger šele dve leti po tem, potegnili smo ga ven iz plašča in rekli: O, moj bog, ne morem verjeti, da je videti enako," je dejal Kalifornijec v CBS-evi oddaji The Doctors in dodal, da se je odločil, da bo bizarni poskus nadaljeval še naprej.

Whipple je priznal, da je želel hamburger prodati na eBayu, a čeprav je dosegel ceno 2.000 dolarjev, se je na koncu odločil, da hamburger obdrži v izobraževalne namene. Danes tako uporablja hamburger, da bi prepričal vnuke, da ne bi jedli hitre hrane: "Odlično je, da lahko moji vnuki vidijo, kaj se zgodi s hitro hrano."

Zdravniki so opozorili, da poleg tega, da hamburger v vseh teh letih ni razpadel, na njem ni nobenih znakov plesni, glivic in niti čudnega vonja.