Kraljica Elizabeta je znana kot velika ljubiteljica ptic. Foto: EPA
Kraljica Elizabeta je znana kot velika ljubiteljica ptic. Foto: EPA

Nov dom kraljičinih golobov je zasnovan tako, da poveča količino naravne svetlobe v prostoru, da bi tako tekmovalne ptice dobile kar se da več sonca.

Razpadajoči golobnjak, tla naj bi bila že čisto obrabljena, les pa je začel gniti, na posestvu Sandringham v Norfolku bo nadomeščen z novim, ki bo imel med drugim drsna vrata, strop in okna. Golobnjak bo imel 48 škatel za gnezdenje, projektant pa je dodal: "Novi golobnjak bo objekt z modernim, dobro zračnim in prostornim okoljem, ki bo enostaven za čiščenje tako za upravljavca objekta kot za golobe."

Kraljica ima 200 tekmovalnih golobov, ki zmagujejo tako na nacionalnih kot na regionalnih tekmovanjih. Z njihovo rejo in dirkami pa naj bi bila zelo dobro seznanjena, saj golobnjak obišče vedno, ko je v podeželski hiši Sandringham v kraju Norfolk.

Je tudi pokroviteljica Kraljevskega združenja tekmovalnih golobov, vodja združenja pa je britanskim medijem razkril, da bodo stroški novega doma golobov znašali 40 tisoč britanskih funtov.

Kot kaže, bo kraljica na svojem posestvu v prihodnje preživela še več časa, saj bo Buckinghamsko palačo morala zapustiti za nekaj časa, da bi se lahko izvedla nujno potrebna popravila - ta naj bi znašala 150 milijonov britanskih funtov.