Z oskarjem nagrajeni igralec je poleti leta 2014 storil samomor. Foto: EPA
Z oskarjem nagrajeni igralec je poleti leta 2014 storil samomor. Foto: EPA

producentke Marshe Garces Williams so iztržili 5,2 milijonov evrov.

Izkupiček dražbe bo šel v dobrodelne namene, na dražbo, na kateri so ponudili okoli 300 osebnih predmetov zvezdnika, pa se je prijavilo več kot 2000 oboževalcev in zbirateljev z različnih koncev sveta.

Prodanih je bilo 45 ur iz Williamsove osebne zbirke, zanje so iztržili 386 tisoč evrov. Med njimi je bila tudi ura iz filma Društvo mrtvih pesnikov, za katero je novi lastnik odštel 27 tisoč evrov.

Najvišjo ceno je doseglo delo švicarskega umetnika Adolfa Wölflija z naslovom The San Salvador, ki so ga prodali za 689 tisoč evrov. Med predmeti je bilo tudi nekaj zelo zanimivih kosov, na primer plašč, ki ga je igralec Daniel Radcliffe nosil v filmih Harry Potter, akcijske figurice superjunakov in rekviziti iz drugih ikoničnih filmov.

Slavnega igralca, ki se je leta spopadal z odvisnostjo od alkohola in depresijo, so 11. avgusta 2014 našli mrtvega na njegovem domu v Kaliforniji. Star je bil 63 let. Nekaj mesecev po smrti hollywoodskega igralca se je že začel boj za njegovo premoženje – na eni strani je bila igralčeva vdova (pred njo je bil poročen še z dvema ženskama), na drugi pa njegovi otroci.