Deček je ujel pozornost Jeremyja Nevisa, lastnika lamborghinija, ki je dečku nekaj dni pozneje uresničil željo in ga zapeljal v svojem avtomobilu. Foto: Twitter
Deček je ujel pozornost Jeremyja Nevisa, lastnika lamborghinija, ki je dečku nekaj dni pozneje uresničil željo in ga zapeljal v svojem avtomobilu. Foto: Twitter

Pozornost policista je ujelo vozilo SUV, ki se je počasi peljalo po levi strani ceste. “Nisem videl glave voznika, zato sem pomislil, da je morda poškodovan,” je pojasnil policist Trooper Morgan. Ko je vključil sireno, je voznik avtomobil ustavil na pasu za ustavljanje. Policist je v vozilu zagledal mladega fanta, ki je sedel na sprednjem robu sedeža, da je lahko stopil na zavorno stopalko.

Voznik Adrian Zamarripa je policistu povedal, da je star pet let ter da se je odpeljal od doma, ker se je sprl z materjo, saj mu ni želela kupiti športnega avtomobila. “Sprva sem mislil, da je deček star osem ali devet let, toda vztrajal je, da je star pet,” se spominja policist, dečkovo starost pa so pozneje potrdili tudi starši.

Zamarripa je policistu še zaupal, da je avtomobil doma vzel staršem, da bi se odpeljal v Kalifornijo, kjer živi njegova sestra, in si tam kupil lamborghinija. "Verjetno bi imel za to premalo denarja, ker je imel v denarnici le tri dolarje," je tvitnila policija. Najcenejši lamborghiniji namreč stanejo okoli 200.000 dolarjev.

Policija ocenjuje, da je deček prevozil od tri do pet kilometrov. Dečkovi starši, ki so ga medtem iskali, so pojasnili, da nikoli prej ni vozil avtomobila, piše New York Times. Morgan je pozval starše, naj pozorno spremljajo svoje otroke. “Otroci so otroci. V glavi imajo svojo idejo, ki jo želijo na vsak način doseči. Mladi mož se je odločil, da želi iti v Kalifornijo in kupiti avto. Pograbil je ključe in odšel.”

Predstavnik cestne patrulje Nick Street je povedal, da je na cesti že videl nekaj primerov 12- in 14-letnih otrok, ki vozijo avtomobile. “Zelo šokantno, da zna petletnik voziti, zapeljati na avtocesto in se odpraviti v pravo smer do svojega cilja,” je komentiral dogajanje.

Pogovor med petletnikom in policistom, ki ga je posnela nadzorna kamera, je policija objavila na portalu YouTube.