Foto: AP
Foto: AP

Njegova rešitev je bila, da kode natisne na papir in ga skrije v aluminijast vrh etuija za ribiško palico, ki jo je hranil v svoji najeti hiši v Farnaughtu v okrožju Galway. Takrat se mu je zamisel zdela dobra, piše Guardian.

Nato pa se je zgodilo troje. Policija je Collinsa aretirala, potem ko je v njegovem avtomobilu našla za 2000 evrov kanabisa. Obsojen je bil na pet let zaporne kazni.

Stanodajalec v Galwayu je hišo izpraznil, pri tem pa Collinsovo imetje odpeljal na odpad. Kode so tako izginile, kar pomeni, da imetnik ne more do računa.

Po poročanju Irish Timesa so uslužbenci na smetišču policiji povedali, da se sicer spominjajo, da so videli na odpadu ribiško opremo. Odpadke iz Irske prepeljejo v Nemčijo in Kitajsko, kjer jih sežgejo.

49-letni Collins je policiji dejal, da se je sprijaznil z izgubo premoženja in da jo jemlje kot kazen za lastno nespametnost. Višje sodišče v Dublinu je ta teden razsodilo, da Collinsu zasežejo vse račune, ker si je imetje pridobil prek kriminalnih dejavnosti.

Collins je sprva delal kot varnostnik in čebelar – in celo prejel več nagrad za svoj med, preden je okoli leta 2005 presedlal na pridelavo kanabisa.