Spoznala sta se leta 2001, par pa sta že 10 let. Foto: Reuters
Spoznala sta se leta 2001, par pa sta že 10 let. Foto: Reuters

Ameriški režiser Glenn Weiss se na letošnji podelitvi emmyjev ni razveselil le nagrade za najboljšo režijo varietejske oddaje, temveč tudi zaroke – pred zvezdniško množico je zasnubil svoje dekle Jan Svendsen.

Zaroke na tej slavnostni prireditvi ni bilo še nikoli poprej, številnih prisotnih pa ni ganila le privolitev prihodnje neveste, temveč tudi Weissov romantičen in ganljiv govor.

Ob prejemu emmyja se je Weiss najprej zahvalil svoji družini in prijateljem. Nato je spregovoril o svoji mami, ki je umrla pred nekaj tedni. "Moje srce je zlomljeno. Srčna rana, ki je nastala ob izgubi mame, se ne bo nikoli zacelila. Vedno bo v mojem srcu," je dejal.

"Mama mi je vse življenje govorila, da je treba v življenju najti sonce," je nadaljeval in poudaril, da je njegovo dekle sonce njegovega življenja. "Ko najdeš svoje sonce, ga ne smeš nikoli izpustiti. Zato te nočem več klicati moje dekle, temveč žena," je rekel.

Še preden je Weissu uspelo postaviti usodno vprašanje, je občinstvo že navdušeno ploskalo, Jan pa jokala in neprestano ponavljala: "Da, da!"

Ko se mu je pridružila na odru, je iz žepa potegnil prstan in dejal: "Moj oče je mami ta prstan nadel pred 67 leti." "In dragi sorojenci – prstana nisem ukradel, oče ve, da ga bom na prst nataknil Jan," se je še pošalil.

Kmalu je pokleknil in dejal: "Jan, pred vsemi temi ljudmi ti želim nadeti prstan, ki ga je nosila moja mama. Se boš poročila z mano?" Sledil je objem in poljub, številnim gledalcem pa solz veselja ob srečnem dogodku ni uspelo skriti.

Čarobni utrinek si lahko ogledate na spodnji povezavi.