Foto: Reuters
Foto: Reuters

V začetku prejšnjega tedna so na Disneyjevem otoku, ki je že od leta 1999 zaprt za javnost, opazili moškega. Varnostna služba je ob pomoči šerifov okrožja Orange County 42-letnika iskala s helikopterji, čolni in peš, piše CNN. Odkrili so ga šele po dveh dneh, saj se je zadrževal v eni izmed stavb na otoku in ni slišal klicev po zvočnikih.

42-letni Richard McGuire je kasneje pojasnil, da se ni zavedal, da je posegel na območje parka, čeprav območje obdajajo številni znaki, ki prepovedujejo prehod. McGuireja so aretirali in ga obtožili prekrška, prav tako so mu prepovedali obisk Disneyjevih parkov.

Otok odkritij, ki se je prvotno imenoval Otok zakladov, se je odprl leta 1974. Velik je 11 hektarjev in predstavlja zavetje številnim, kar 130 živalskim vrstam. “Večina je ptic, so pa tudi želve Galapagos in lemurji,” je leta 1999 poročal Orlando Sentinel, ko se je park pripravljal na zaprtje.

Zadnji dve desetletji si je otok ogledalo veliko število samooklicanih raziskovalnih ekip, ki so si brez pooblastila ogledale zapuščene zgradbe in jih ovekovečile z videoposnetki na svojih družbenih omrežjih.