"Beatmakerje" bodo združili pod eno streho v želji, da najdejo najboljšega. Da tekmovanje še vizualno popestrijo, bo vzporedno potekala bitka plesalcev. Foto: Matic Trepelj

Kvalificirani plesalci se bodo morali pomeriti kar na glasbo beatmakerjev, kar zagotavlja, da plesalec glasbe še ni slišal. Dogodek bo pravi recept odštekanih momentov, norih zvokov in epskih doživetij, ki bo povezal celotno urbano sceno, založba Big Nose Ent. pa bo dala beatmakerjem še dodaten pečat, saj se bo iz izbranih najboljših "beatov" večera naredila kompilacija in izdala v obliki albuma.

Časovnica

10.45–12.15 – Plesna delavnica z Žiganom Krajnčanom
12.30–14.00 – Plesna delavnica z Alexom Loftexom Teschom
14.15–15.15 – Q&A z Borko, Kooladejem & Došo
15.30–17.00 – Predizbor za plesalce
18.00–20.30 – 7 to Beat, glavni del – tekmovanje
20.30–21.15 – Zaključni nastopi – koncert

Kako bo potekalo tekmovanje?
Predizbor za beatmakerje je potekal na spletu. Najboljših 16 je (bilo) povabljenih na glavni dogodek, kjer se bodo predstavili publiki in žiriji (ali sodnikom) s prikazom svojih beatov. Sodniki bodo določili 8 najboljših, ki se bodo pomerili v finalni rundi 7 TO SMOKE. 8 tekmovalcev se bo borilo, dokler eden od njih ne premaga vseh oziroma zbere največ točk.

Plesalci bodo, za razliko od beatmakerjev, imeli predizbor kar na mestu dogodka. Osem najboljših izbrancev bo šlo naravnost v 7 TO SMOKE. 7 TO SMOKE plesalcev in beatmakerjev poteka vzporedno, plesalci plešejo na glasbo beatmakerjev. Dvojna bitka za dvojno vzdušje.

Žirijo bodo sestavljali priznani domači in tuji beatmakerji ter plesalci. Žirijo za plesno bitko sestavljajo Žigan Krajnčan, Alex Loftex Tesch in Jay The Rock, žirijo za beatmakinško bitko sestavljajo Koolade, Doša in Borka.

Beatmakerji, ki so prišli skozi prvo sito spletnega predizbora so:
Baby J, C.D.W., Company, Dave, GAlich beats, Kushadelic, Kesich, Klempo, Mai, Nixon, Ran Mi, Ray Topol, Rike, Rok, Toljo in Wugl.