Izkupiček od prodanih koledarjev gre v dobrodelne namene. Foto: You Tube
Izkupiček od prodanih koledarjev gre v dobrodelne namene. Foto: You Tube

Poljsko podjetje stavi na to, da se seks prodaja. Vendar gre v njihovem primeru za nekoliko nenavadno kombinacijo. Izdali so namreč koledar za leto 2014, ki ga krasijo razgaljene ženske in krste.

Gre že za njihov četrti koledar. "S tem koledarjem se vračamo nazaj k naravi. To smo izrazili s popolno harmonijo med krstami Lindner in naravnim lesom, modrim morjem, rdečimi rožami, zelenimi polji in lepoto ženskega telesa," so sporočili iz podjetja.

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1991 in danes velja za največjo tovarno krst na Poljskem. Morda so jim na poti k uspehu pomagal tudi kontroverzni koledarji, ki so razburili poljsko Katoliško cerkev. Ta je podjetje obtožila, da mešajo seks in smrt, kar je nedopustno.

Lastnik podjetja Zbigniew Lindner je na to odgovoril: "Moj sin je dobil idejo, da bi podjetje imelo svoj koledar, na katerem bi prikazali nekaj ne povsem resnega, barvitega in lepega - lepoto poljskih deklet in naših krst." S koledarjem želijo, da ljudje krst ne bi več dojemali tako resno in da se jih ne bi bali, je še dodal.