Serijo Stranger Things so številni imenovali za najboljšo serijo leta 2016. Foto: Reuters
Serijo Stranger Things so številni imenovali za najboljšo serijo leta 2016. Foto: Reuters

Netflixova serija se je v prvi sezoni predstavila z zgolj osmimi epizodami in zelo hitro postala ena izmed bolj popularnih zadnji čas - na IMDb-ju ima oceno 9.0. Kmalu po začetnem uspehu so potrdili, da se bodo Mike, Dustin in druščina vrnili za drugo sezono, večino preostalih podrobnosti pa sta ustvarjalca Matt in Ross Duffer kar dolgo skrivala.

Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo in Caleb McLaughlin se bodo tako znova prelevili v vloge Mika Wheelerja, Dustina Hendersona in Lucasa Sinclaira in stopili ob bok igralcem, kot so Winona Ryder, David Harbour in Charlie Heaton. Prav tako pa se tudi v drugi sezoni vrača Millie Bobby Brown v vlogi skrivnostne Eleven.

Oboževalce po koncu prve sezone najbolj zanima prav usoda Eleven, glede na napovednik pa bo imel v prihajajočih epizodah veliko vlogo tudi Upside Down oziroma skrivnostna druga dimenzija sveta.

Igralska zasedba, ki se na male zaslone vrne 31. oktobra, je na letošnji podelitvi nagrad igralskega ceha (Screen Actors Guild - SAG) sicer prejela nagrado za najboljšo igralsko zasedbo v seriji.