Apex Legends je konkurenca podobnima videoigrama PUBG in Fortnite. Foto: Reuters
Apex Legends je konkurenca podobnima videoigrama PUBG in Fortnite. Foto: Reuters

Obenem so imeli že prvi konec tedna na vrhuncu igranja več kot dva milijona sočasnih igralcev.

Na visoko priljubljenost nove videoigre kaže tudi to, da so v torek na priljubljeni spletni platformi za predvajanje igranja videoiger v živo Twitch že organizirali prenos prvega javnega spopada v igranju igre Apex Legends. Naslednji torek bo sledil naslednji tovrstni dogodek, poimenovan Rivals Apex Legends Challenge, je podjetje Respawn napovedalo v sporočilu na svoji spletni strani.

Respawn od decembra 2017 spada pod konglomerat Electronic Arts. Foto: Reuters
Respawn od decembra 2017 spada pod konglomerat Electronic Arts. Foto: Reuters

Apex Legends je brezplačna spletna videoigra, ki jo je mogoče igrati na osebnih računalnikih in konzolah. Gre za strelsko naravnano igro žanra, poimenovanega battle royale, v kateri se igralci pomerijo med seboj, zmaga pa tisti, ki je na koncu igre edini preživeli. Med gibanjem po igralskem terenu obenem nabirajo različna orožja in bojno opremo.

Respawnova nova igra Apex Legends prinaša novo konkurenco podobnima videoigrama PUBG in Fortnite, ki sta danes med najbolj priljubljenima na svetovni ravni.

Studio za razvoj videoiger Respawn Entertainment sta leta 2010 ustanovila Jason West in Vince Zampella, ki sta predtem v okviru studia Infinity Ward ustvarjala kultno videoigričarsko franšizo Call of Duty. Decembra 2017 je podjetje Respawn, ki se je uveljavilo z videoigro Titanfall, prevzel ameriški videoigričarski velikan Electronic Arts.