Hotel Aqua Magic iz nemške verige Steigenberger, iz katerega je britanska turistična agencija evakuirala vse svoje goste. Foto: AP
Hotel Aqua Magic iz nemške verige Steigenberger, iz katerega je britanska turistična agencija evakuirala vse svoje goste. Foto: AP
Hurgada
Hurgada je priljubljeno turistično letovišče na vzhodu Egipta. Foto: Reuters

Britanska turistična agencija Thomas Cook, s katere sta pokojna potovala, je zato iz hotela preventivno evakuirala vseh svojih 301 stranko. Gostom so ponudili premestitev v druge hotele ali takojšnjo vrnitev v Združeno kraljestvo. Agencija je ob tem še sporočila, da so prejeli poročila o "povečanem pojavu bolezni med gosti", poroča Independent.

Tamkajšnji guverner Ahman Abdalah je sporočil, da sta v četrtek preminila 69-letni Britanec in njegova 64-letna soproga, ki sta v Hurgadi dopustovala s hčerko in vnuki. Moški je bil po njegovih navedbah zaradi izčrpanosti prepeljan v bolnišnico, kjer je kasneje umrl. Njegova soproga pa se je ob novici o njegovem odhodu zgrudila v hotelu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Krajevne oblasti so nato sporočile, da sta Britanca umrla zaradi odpovedi srca in dihal, poroča britanski BBC.

Hči zanika zdravstvene težave
Hči preminulih Kelly Ormerod je povedala, da vzrok smrti staršev še ni znan in da poteka obdukcija, vendar trdi, da njena starša pred potjo nista imela zdravstvenih težav.

Vodja hotela Dieter Geiger je povedal, da so v hotelu zaradi smrti svojih gostov globoko užaloščeni. Dodal je, da preliminarno poročilo zdravnikov namiguje, da sta Britanca umrla naravne smrti ter da ni nobenih znakov o "povečanem pojavu bolezni" v hotelu.

V hotelu 1.600 gostov
V hotelu naj bi bilo v času smrti britanskega para 1.600 gostov. Aqua Magic je del ugledne nemške hotelske verige Steigenberger, ki ima na območju Hurgade štiri hotele.