Opustošena vas po enem izmed napadov skrajnežev v Maliju. Foto: EPA
Opustošena vas po enem izmed napadov skrajnežev v Maliju. Foto: EPA

Uradnik pokrajine Tahoua, kjer se je zgodil napad, je na javni televiziji sporočil, da je po napadu "banditov" 16 mrtvih, šest ranjenih in en pogrešan vojak.

Napade na območju pogosto izvajajo oborožene skupine, povezane s skrajneži Islamske države (IS) ali Al Kaide.

Število napadov se je v letošnjem letu močno povečalo. V vaseh in taboriščih na zahodu Nigra je bilo v napadih ubitih okoli 300 ljudi. Marca so skrajneži v napadu na tri vasi ubili 141 civilistov.

Puščavsko območje na zahodu Nigra nasilje pretresa že od leta 2012. Skrajneži naj bi v Niger prišli iz Malija in Nigerije in zdaj nadzirajo veliko območje med Malijem, Nigrom in Burkina Fasom, poznano tudi pod imenom Liptako-Gourma.

Vojska ubila 24 "osumljenih teroristov"

Vlada je medtem v nedeljo sporočila, da je vojska ubila 24 "osumljenih teroristov", ki so jih zajeli na zahodu države. Osumljenci naj bi načrtovali napad na mesto Banibangou, a je bila vojska obveščena o nameri in je po strelskem spopadu aretirala 26 ljudi.

Pridržani naj bi nato pred transportom v vojaško oporišče skušali pobegniti. "Po neupoštevanju opozorilnih strelov je bilo 24 zapornikov smrtno ranjenih, eden od njih pa je pobegnil," je sporočilo obrambno ministrstvo.