Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Azija z Oceanijo - Arhiv

Napadalec iz Christchurcha poleg umorov obtožen tudi terorizma

Novozelandska policija je avstralskega državljana Brentona Tarranta, ki je marca v Christchurchu ubil 51 ljudi, poleg umorov in poskusov umora obtožila tudi terorističnega dejanja.

Ustanovitelj Huaweia: ZDA podcenjujejo moč podjetja

Ren Žengfej, ustanovitelj kitajskega tehnološkega podjetja Huawei, je izjavil, da ZDA podcenjujejo moč podjetja in da bo spor z Američani "v želji po osvojitvi vrha sveta neizogiben".

Tadžikistan: 32 mrtvih v uporu zaprtih skrajnežev IS-ja

V strogo varovanem zaporu v Tadžikistanu je v nedeljo izbruhnil upor zapornikov, v katerem je bilo ubitih 32 ljudi, med njimi trije pazniki. Upor so sprožili zaprti skrajneži samooklicane Islamske države (IS).

Indijske volitve po več kot dveh mesecih le blizu konca

Megalomanske indijske volitve se po več kot dveh mesecih bližajo koncu: potem ko so v nedeljo svoje glasove oddali še zadnji volivci, bodo v četrtek znani izidi. Napovedi kažejo na zmago stranke premierja Narendre Modija, kar pa opozicija zavrača.

Avstralija: Nepričakovana zmaga konservativne vladne koalicije

Prvi delni izidi parlamentarnih volitev v Avstraliji so pokazali na nepričakovano zmago konservativne vladne koalicije premierja Scotta Morrisona. Vodja opozicijskih laburistov Bill Shorten je že priznal poraz in odstopil z vrha stranke.

Tajvan kot prva azijska država odobril poroke istospolnih parov

Tajvan je postal prva azijska država, v kateri so dovoljene istospolne poroke. Potrditev zakona so že pozdravili tajvanska predsednica Caj Ing Ven in zagovorniki pravic skupnosti LGBT.

Ši: Pomanjkanje inovacij je Ahilova peta kitajskega gospodarstva

Kitajski predsednik Ši Džinping je opozoril, da je pomanjkanje inovacij Ahilova peta Kitajske, in obžaloval, da je kitajsko gospodarstvo samo veliko, ne pa tudi močno.

Severni Koreji grozi huda lakota

Severna Koreja, proti kateri je mednarodna skupnost uvedla vrsto sankcij zaradi jedrskih in raketnih programov, se že tako spoprijema s kroničnim pomanjkanjem hrane. Huda suša, ki pesti državo, pa bo stanje še poglobila.

Kitajska vrača udarec: carine za 60 mrd. dolarjev ameriškega blaga

Kitajska je sporočila, da bo s 1. junijem uvedla carine na ameriške proizvode v vrednosti 60 milijard ameriških dolarjev, s čimer se bo trgovinska vojna med največjima gospodarstvoma še poglobila, poroča BBC.

Afganistan: Ostre obsodbe umora nekdanje novinarke in politične svetovalke

Številni afganistanski politiki in aktivistke za pravice žensk so ostro obsodili umor politične svetovalke, predtem ugledne novinarke, Mine Mangal, ki so jo v soboto zjutraj na poti v službo umorili sredi ulice.

Video: Letalo v Mjanmaru srečno pristalo brez sprednjih koles

Letalo mjanmarske letalske družbe Myanmar National Airlines, ki je letelo iz Yangona v Mandalay, je zaradi okvare pristajalnega mehanizma uspešno pristalo brez spuščenih sprednjih koles.

Napad na hotel v Pakistanu: Varnostne sile ubile tri napadalce

Pakistanske varnostne sile so ubile tri napadalce, ki so od sobote oblegali luksuzni hotel v pristaniškem mestu Gvadar v pokrajini Balučistan.

Kitajska in ZDA naj bi pogajanja nadaljevale v Pekingu

Kitajski podpredsednik vlade Liu He je dejal, da so se Kitajska in ZDA strinjale, da bodo pogajanja o trgovinskem sporu nadaljevale v Pekingu. ZDA medtem začenjajo uveljavljati carine na vse kitajske izdelke.

Oboroženi napadalci napadli luksuzen pakistanski hotel

Trije oboroženi napadalci so napadli hotel s petimi zvezdicami Pearl Continental Hotel v pristaniškem mestu Gvadar pakistanski pokrajini Baločistan, pri čemer so ubili varnostnika. Omenjeno mesto je središče večmilijardnega kitajskega projekta.

V hongkonškem parlamentu so se stepli poslanci

V parlamentu v Hongkongu je izbruhnil pretep med poslanci zaradi spora glede vodenja enega od odborov. Ozadje spora je načrtovani zakon, ki bi omogočil izročitev osumljencev za kazniva dejanja celinski Kitajski.

Japonska preizkuša najhitrejši vlak na svetu

Japonska je v sklopu razvijanja revolucionarnih prevoznih sredstev začela testirati svoj najhitrejši visokohitrostni vlak, ki lahko doseže hitrost 400 kilometrov na uro.

ZDA povišale carine na kitajski uvoz

Veljati so začele višje ameriške carine na kitajski uvoz. V Washingtonu se je medtem končal prvi dan zadnjega kroga trgovinskih pogajanja med delegacijama obeh držav.

ZDA prvič zasegle severnokorejsko tovorno ladjo

ZDA so zasegle severnokorejsko tovorno ladjo, ki naj bi kršila mednarodne sankcije z izvozom premoga iz Severne Koreje. Poteza bo še poslabšala odnose med državama, ki se za zdaj neuspešno pogajata o jedrski razorožitvi Pjongjanga, poroča BBC.

Kristjanka Asia Bibi na svobodi: iz Pakistana v Kanado

Kristjanka Asia Bibi, ki je bila v Pakistanu zaradi bogokletja sprva obsojena na smrtno kazen, nato pa oproščena, je zapustila Pakistan. Odvetnik 48-letne Bibijeve Saif Ul Maluk je za BBC dejal, da je že prispela v Kanado.

Hekerji ukradli za 36 milijonov evrov bitcoinov

Hekerji so iz največje borze kriptovalut na svetu Binance ukradli za 36 milijonov evrov bitcoinov, so sporočili iz podjetja.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...