Oblasti v Pekingu krepijo prizadevanja za izsleditev tistih, ki so obiskali tržnico Šinfadi. Foto: Reuters
Oblasti v Pekingu krepijo prizadevanja za izsleditev tistih, ki so obiskali tržnico Šinfadi. Foto: Reuters

V strahu pred drugim valom epidemije so oblasti v Pekingu, kjer so v četrtek po skoraj dveh mesecih zaznali nove primere okužb, zdaj zaprle še deset stanovanjskih sosesk. V kitajski prestolnici so namreč odkrili tudi nove primere okužb, ki so povezani s še eno tržnico, in sicer v okrožju Hajdjan na severozahodu mesta. Veleprodajno tržnico Jučuandong in bližnje šole so zaprli, prebivalcem pa so prepovedali zapuščati domove.

Sorodna novica Na Kitajskem največ novih okužb po aprilu, strah pred drugim valom

Po izbruhu, ki je povezan s tržnico Šinfadi na jugu Pekinga, so v glavnem mestu začeli množično testirati na covid-19. Do zdaj so testirali že več kot 10.000 ljudi, testirati pa nameravajo 46.000 prebivalcev na tem območju. Oblasti tudi krepijo prizadevanja za izsleditev tistih, ki so tržnico obiskali.

Deset novih primerov okužb, ki so jih na Kitajskem odkrili v zadnjem dnevu, je bilo po navedbah zdravstvenih oblasti uvoženih iz tujine. Še v treh drugih pokrajinah Ljaoning, Hebej in Sečuan so poročali o potrjenih primerih, povezanih s Pekingom, poroča BBC.

Na Kitajskem, kjer izbruhnila pandemija novega koronavirusa, so sicer širjenje bolezni v glavnem spravili pod nadzor, vendar pa so prejšnji teden v prestolnici Peking odkrili nov niz primerov. V državi zaradi covida-19 trenutno zdravijo 177 ljudi, to pa je največ od začetka maja.