Po napadu je v zadnjih mesecih sila nepriljubljenemu premierju priljubljenost nekoliko narasla. Foto: EPA
Po napadu je v zadnjih mesecih sila nepriljubljenemu premierju priljubljenost nekoliko narasla. Foto: EPA

"Veste, da ne morem sovražiti, a Tartaglijevega dejanja ne smemo podcenjevati," je v telekonferenci s člani svoje stranke Ljudstvo svobode dejal Berlusconi, ki po napadu, v katerem je utrpel poškodbe obraza, okreva v svoji vili v Milanu.

"Upam, da ga ne bodo spustili prekmalu," je nadaljeval eden najbogatejših Italijanov, ki meni, da Tartaglijev pripor utegnil preprečiti morebitne druge napade. 42-letni Tartaglia, ki se je v pismu premierju opravičil, ker ga je napadel s kipcem milanske katedrale in mu pri tem zlomil nos, izbil dva zoba ter razsekal ustnico, ostaja v priporu, čeprav je njegov odvetnik zahteval premestitev v psihiatrično bolnišnico.

Berlusconi pa iz svoje vile ni poklical le svoje stranke, temveč tudi italijanskega predsednika Giorgia Napolitana, da bi zmanjšal napetosti, ki v zadnjih mesecih vladajo v njunih medsebojnih odnosih. Berlusconi je Napolitana oktobra napadel, češ da je osebno odgovoren za to, da mu je ustavno sodišče odvzelo imuniteto. Napolitano je po klicu premierja dejal, da je bil vesel pogovora.