Bin Laden se je znova oglasil. Foto: EPA
Bin Laden se je znova oglasil. Foto: EPA

"Ne zahtevamo nič nepravičnega. Vaša naloga je, da končate krivico in umaknete svoje vojake iz Afganistana. Inteligentna oseba ne zapravlja svojih otrok in bogastva zaradi tolpe v Washingtonu. Sramotno je biti del zavezništva, katerega voditelju ni mar za prelivanje krvi v namernih bombardiranjih vasi," je dejal na posnetku z nemškimi podnapisi, ki se je pojavil na islamističnih spletnih straneh. V Nemčiji bodo v nedeljo parlamentarne volitve, ena glavnih tem predvolilne kampanje pa je bila ravno nemška navzočnost v Afganistanu.

"Če bi videli množična ubijanja vaših ameriških zaveznikov in njihovih pomočnikov na severu Afganistana ... potem bi razumeli krvave dogodke v Madridu in Londonu," se je dotaknil napadov na evropski velemesti leta 2004 oziroma 2005. Verodostojnosti posnetka niso potrdili.

Zadnje Bin Ladnovo sporočilo, ki je bilo objavljeno nekaj dni po osmi obletnici terorističnih napadov na ZDA 11. septembra, je bilo namenjeno Američanom.

Nemška policija je medtem aretirala 25-letnega turškega moškega, osumljenega, da je pred dnevi na spletu objavil videoposnetek, na katerem Al Kaida pred volitvami Nemcem grozi s terorističnim napadom.