Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Bližnji vzhod - Arhiv

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

V obstreljevanju med Izraelom in Gazo ubitih 24 Palestincev

Potem ko so izraelske sile v torek ubile poveljnika palestinske skupine Islamski džihad, so palestinske skupine na območje Izraela izstrelile rakete. Izrael je v odgovor izvedel več deset zračnih napadov Gaze, v katerih je skupno umrlo najmanj 24 ljudi.

V izraelskem zračnem napadu ubit poveljnik Islamskega džihada

Izraelska vojska je izvedla napad na območju Gaze, v katerem je bil ubit visoki poveljnik skrajne palestinske skupine Islamski džihad. Nato so izvedli še napad na Damask, pri čemer je bil ubit sin drugega voditelja Islamskega džihada.

V eksploziji blizu Tal Abjada umrlo osem ljudi

V vasi Suluk, jugovzhodno od sirskega mesta Tal Abjad, ki je po zadnji turški ofenzivi proti silam sirskih Kurdov pod nadzorom turške vojske in njenih sirskih uporniških zaveznikov, je eksplodirala bomba, pri čemer je umrlo osem ljudi.

Turčija začela izganjati evropske in ameriške pripadnike IS-ja

Turčija je začela izganjati evropske in ameriške pripadnike t. i. Islamske države v njihove domovine. Gre za člane IS-ja s tujim državljanstvom, ki so se bojevali v Siriji.

Turčija za ponedeljek napovedala vračanje džihadistov v njihove domovine

Turški notranji minister Süleyman Soylu je napovedal, da bo Turčija v ponedeljek začela vračati tuje džihadiste v njihove domovine. V turškem ujetništvu je približno 1.200 tujih pripadnikov skrajne skupine Islamska država.

Erdogan pri Orbanu znova zagrozil Evropi s sirskimi begunci

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je na Madžarskem znova zagrozil Evropi, da bo sirskim beguncem v Turčiji "odprl vrata" v Evropo, če Evropska unija ne bo finančno podprla turškega projekta vračanja beguncev v Sirijo.

Cerar v Jordaniji tudi za krepitev sodelovanja med Luko Koper in Akabo

Zunanji minister Miro Cerar je na uradnem obisku Jordanije za krepitev dvostranskega sodelovanja med državama. Gre za prvi obisk slovenskega zunanjega ministra v Jordaniji po skoraj dveh desetletjih.

ZDA nekdanja zaposlena pri Twitterju obtožujejo vohunjenja za Savdsko Arabijo

Ameriške oblasti so dva nekdanja uslužbenca Twitterja in državljana Savdske Arabije obtožile vohunjenja za savdsko kraljevino, s tem ko so brskali po podatkih zasebnih uporabnikov in zbrane informacije v zameno za plačilo dali savdskim uradnikom.

Iran uresničil napovedi in znova začel bogatiti uran v obratu Fordo

Iran je v okviru nadaljnjih odstopanj od jedrskega sporazuma začel vbrizgavati uranov plin v centrifuge v reaktorju Fordo, kar je v torek napovedal predsednik Hasan Rohani.

Turčija sporoča, da so prijeli Al Bagdadijevo ženo

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je dejal, da je Turčija prijela ženo nekdanjega voditelja t. i. Islamske države (IS) Abuja Bakra Al Bagdadija, ki je oktobra umrl med ameriško vojaško operacijo na severozahodu Sirije.

Jordanija: Moški z nožem ranil osem ljudi, med njimi štiri turiste

V bližini jordanske prestolnice Aman je moški z nožem napadel več ljudi. Ranil je osem ljudi, in sicer štiri turiste, turističnega vodiča in dva policista.

Bo aretacija Al Bagdadijeve sestre razkrila delovanja IS-ja?

Turčija upa, da bo s prijetjem 65-letne sestre nedavno ubitega vodje Islamska država (IS) Abuja Bakra al Bagdadija Rasmije Avad izvedela kaj več o notranjem delovanju skrajne skupine Islamska država.

Protesti v Libanonu in Iraku ne pojenjajo: ljudje zahtevajo boljše življenje

Protestniki v Libanonu in Iraku vztrajajo na ulicah in cestah, kjer zahtevajo odstop koruptivnih politikov in izboljšanje življenjskih razmer v obeh državah.

Iran bogati uran in sporoča ZDA, da se ne bo "podredil"

Iran je sporočil, da dnevno proizvede pet kilogramov obogatenega urana, kar je desetkrat več kot pred dvema meseca, ko je odstopil od svojih zavez iz jedrskega sporazuma z velesilami. Teheran razvija tudi dve novi centrifugi za bogatenje urana.

V Bejrutu tisoči podprli predsednika Aouna

Na ulicah libanonskega glavnega mesta Bejrut se je zbralo na tisoče podpornikov predsednika Michela Aouna. Gre za prvo zborovanje podpornikov predsednika od začetka protestov proti politični eliti, ki potekajo od sredine oktobra.

ZN: Turčija bi bila lahko soodgovorna za zločine nad Kurdi

Združeni narodi opozarjajo, da bi bila Turčija lahko soodgovorna za vojne zločine na severovzhodu Sirije, ki so jih izvedle zavezniške enote in poboje celo posnele na mobilni telefon.

Največji protesti v Iraku po padcu Sadama

Na osrednjem trgu Tahrir v središču Bagdada je na največjih protivladnih protestih do zdaj, ki so se začeli pred enim mesecem, več kot sto tisoč ljudi zaradi koruptivnosti oblasti zahtevalo odstop vlade in razpustitev parlamenta.

Islamska država potrdila smrt Al Bagdadija, ki ga bo nasledil Al Kuraši

Džihadistična skupina Islamska država (IS) je potrdila smrt svojega vodje Abuja Bakra Al Bagdadija in sporočila tudi ime njegovega naslednika. To je postal Abu Ibrahim Al Hašemi Al Kuraši.

Predstavniki opozicije in vlade na prvem zasedanju ustavnega odbora

V Ženevi se je na prvem zasedanju sešel sirski ustavni odbor, v katerem so predstavniki sirske vlade in opozicije. Naloga odbora je ob posredovanju ZN-a revizija ustave v vojni razdejane države.

Zajetje 66 ameriških talcev kot kulminacija toksičnega odnosa ZDA-Iran

Odnosi ZDA z Iranom so se pod predsednikom Donaldom Trumpom ponovno zaostrili, a v resnici je stanje zgolj odraz več kot 60 let napetosti med državama, ki že ves ta čas tekmujeta za vpliv na Bližnjem vzhodu.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...