Fotografija je simbolična. Foto: EPA
Fotografija je simbolična. Foto: EPA

Vir je za agencijo SANA dejal, da je "izraelski sovražnik" napadel položaje sirske vojske v bližini mesta Deir Az Zor, poroča Al Džazira.

Sirski observatorij za človekove pravice s sedežem v Združenem kraljestvu medtem poroča o treh eksplozijah blizu položajev oboroženih skupin, ki imajo podporo Irana, blizu sirsko-iraške meje. Tarča je bila hiša, kjer naj bi bilo shranjeno orožje.

Observatorij je sporočil, da so brezpilotni letalniki tarče v tem delu Sirije napadli že v začetku septembra.

Izrael že leta izvaja napade v Siriji na tarče, ki naj bi bile povezane z Iranom. Ta država ima v Siriji, kjer v vojni od leta 2011 podpira predsednika Bašarja Al Asada, velik vpliv.

Prejšnji mesec je izraelska vojska sporočila, da je s tanki uničila dve sirski poslopji na Golanski planoti. Izraelske sile so napadle položaj na sirski strani demarkacijske črte, ki Golansko planoto deli na del pod sirskim nadzorom in del, ki je od leta 1967 pod izraelsko okupacijo.

V sirski vojni je v več kot 12 letih umrlo več sto tisoč ljudi, milijoni so izgubili dom. V vojni sodelujejo tudi tuje države, vključno z ZDA in Rusijo.