Marca je bila turistka posiljena med vožnjo na avtobusu, zato Brazilke vse glasneje opozarjajo na nezadostno varnost. Foto: EPA
Marca je bila turistka posiljena med vožnjo na avtobusu, zato Brazilke vse glasneje opozarjajo na nezadostno varnost. Foto: EPA

Kot so dejale priče, je oboroženi moški vstopil na avtobus in desetim potnikom ukazal, naj se usedejo v sprednji del vozila, vozniku pa naročil, naj avtobusa ne ustavlja. Potem ko jim je ukradel vredne stvari, je 30-letno žensko udaril s pišotolo, nato pa jo posilil. Priče trdijo, da je bil pod vplivom mamil.

Kruto posilstvo je v brazilskih družbenih omrežjih sprožilo pravi vihar, podobno kot dogodek v marcu, ko je neznanec na minibusu spolno zlorabil neko turistko. Pojavljajo se tudi vprašanja o stopnji varnosti v velemestu in državi na splošno, saj bo Brazilija prihodnje leto gostila svetovno prvenstvo v nogometu, leta 2016 pa tudi največji športni dogodek na svetu, olimpijske igre.

Po dogodku je župan Ria de Janeira Eduardo Paes obljubil, da se bo varnost v mestu še okrepila, prav tako bo poostren nadzor v javnem prometu. Pred dnevi se je namreč zgodila tudi tragična nesreča, ko je domnevno zaradi besednega spopada med voznikom in potnikom avtobus zapeljal z mostu. Umrlo je sedem ljudi.

Na brazilskih avtobusih ropi v Rio de Janeiru in drugih brazilskih mestih niso redkost, tovrstno kruto nasilje pa je novost tudi za domačine.