Cain je priznal, da je delal napake, a ni pojasnil, kakšne. Foto: EPA
Cain je priznal, da je delal napake, a ni pojasnil, kakšne. Foto: EPA

Na srečanju s svojimi privrženci v Atlanti je Cain zavrnil vse obtožbe na svoj račun in jih označil za "neresnične in nepotrjene", a so po njegovih besedah vseeno terjale davek pri njem samem in soprogi, ki je bila ob njem, ko je oznanil, da je začasno ustavil svojo kampanjo.

Cain je napovedal, da bo v igri za republikansko predsedniško nominacijo podprl drugega kandidata, vendar ni namignil, komu bo namenil svojo podporo.

Prejšnji teden je 46-letna ženska iz Atlante povedala, da je bila 13 let v razmerju s Cainom, a je sama zatrdila, da ni šlo za ljubezen, temveč le za spolne odnose.

Cain je zanikal, da bi imel z njo razmerje, toda vseeno priznal, da ji je pomagal plačevati račune in stroške, česar pa njegova žena ni vedela.

Januarja se bo v ameriški zvezni državi Iowa začel proces izbire republikanskega predsedniškega kandidata, ki se bo na volitvah jeseni 2012 pomeril s predsednikom Barackom Obamo, ki mu javnomnenjske ankete ne kažejo ravno najbolje.

Trenutno pri izbiri za republikanskega predsedniškega kandidata najbolje kaže nekdanjemu guvernerju Massachusettsa Mittu Romneyju in nekdanjemu vodji predstavniškega doma Newtu Gingrichu.