Zaposleni na CNN-u lahko na delovna mesta prihajajo le, če so cepljeni. Foto: EPA
Zaposleni na CNN-u lahko na delovna mesta prihajajo le, če so cepljeni. Foto: EPA

Kot je predsednik CNN-a Jeff Zucker v četrtek sporočil zaposlenim, so v preteklem tednu trije zaposleni na delovno mesto prišli necepljeni, zato so bili vsi odpuščeni. "Naj bom jasen pri tem imamo ničelno toleranco," je v sporočilu zapisal Zucker, ki pa ni pojasnil, koga so odpustili, niti njihovih položajev oziroma pisarn, kjer delajo.

Če so se doslej pri CNN-u zanašali na poštenost zaposlenih, od katerih se je zahtevalo, da se cepijo proti novemu koronavirus, pri čemer pa niso zahtevali covidnega potrdila, pa bi se po besedah Zuckerja to odslej lahko spremenilo. Cepljenje je sicer obvezno za vse, ki poročajo s terena, delajo z drugimi zaposlenimi ali prihajajo v pisarne.

Zaradi naraščanja števila novih okužb s koronavirusom je CNN tudi prestavil datum vrnitve zaposlenih nazaj na delovna mesta s 7. septembra na sredino oktobra in uvedel obvezno nošenje zaščitnih mask v pisarnah v Los Angelesu, Washingtonu in Atlanti.

Ameriška zakonodaja delodajalcem omogoča, da od zaposlenih zahtevajo cepljenje kot pogoj za prihod na delovno mesto. Med drugim so tudi tehnološki velikani Facebook, Google in Microsoft napovedali, da bodo od zaposlenih zahtevali, da se cepijo proti covidu, preden bodo prišli v pisarne v ZDA.