Pogled na povsem uničen zgornji del šestnadstropne stavbe na ulici Calle Toledo, ki vodi iz mestnega središča Madrida. Foto: Reuters
Pogled na povsem uničen zgornji del šestnadstropne stavbe na ulici Calle Toledo, ki vodi iz mestnega središča Madrida. Foto: Reuters

Predstavnik španske vlade Jose Manuel Franco je sporočil, da je eksplozijo v stavbi povzročilo uhajanje plina. Nesreča se je zgodila, medtem ko so delavci opravljali vzdrževalna dela na kotlu za ogrevanje v stavbi, v kateri so bivali lokalni duhovniki.

Zgornjih pet nadstropij je bilo popolnoma uničenih, spodnji dve pa sta skorajda nepoškodovani. "Bila je grozna eksplozija, ruševine so letele po zraku," je povedal eden izmed domačinov za špansko televizijo.

Iz ruševin potegnili 85-letno žensko in moškega
Na prizorišče eksplozije v središču španske prestolnice so pohiteli gasilci in reševalci, ki so
iz ruševin potegnili truplo 85-letne ženske in moškega, čigar identiteta še ni znana. Podrobnosti o tretji smrtni žrtvi prav tako zaenkrat niso znane. Eno osebo še pogrešajo, tako da bi število smrtnih žrtev še lahko naraslo. Štiri ranjene so morali prepeljati v bolnišnico.

Evakuirali so tudi prebivalce bližnjih stavb, med drugim tudi dom starejših. Na širšem območju velja omejitev gibanja, saj še vedno obstaja nevarnost zrušitve stavbe. Ravno danes so se sicer v Madridu znova odprle šole, ki so bile devet dni zaprte zaradi obilnega sneženja.