Boris Johnson je svoje načrte za razvoj britanskega kmetijstva po izstopu iz Evropske unijie predstavil na farmi. Foto: Reuters

Konservativni poslanec Chris Davies je bil odpoklican, ker je bil obsojen zaradi poneverbe stroškov, nova poslanca, ki bo predstavljala valižansko okrožje Brecon in Radnorshire, pa je postala liberalna demokratka Jane Dodds, ki nasprotuje brexitu.

Doddsova je dobila okoli 1.400 glasov več, kar je pomenilo razliko 4,5 odstotne točke med njo in Daviesom. Na tretje mesto se je uvrstil kandidat stranke Brexit Nigela Faragea, medtem ko je bil laburist šele četrti. Skupaj se je sicer za poslansko mesto v britanskem parlamentu potegovalo šest kandidatov.

Izidi teh volitev pomenijo, da je Johnson v parlamentu izgubil še en glas možne podpore za svoj načrt brexita do 31. oktobra za vsako ceno, tudi brez dogovora. Potencialna podpora njegovi manjšinski vladi se je zdaj namreč zmanjšala na samo en glas večine.

Doddsova je že napovedala, da bo ob prihodu v London najprej poiskala Johnsona in mu dejala, "naj se neha igrati s prihodnostjo naših skupnosti in izključi možnost brexita brez dogovora".