Umor se je zgodil v zgodnjih jutranjih urah. Policija naj bi britanskega državljana iskala. Foto: EPA
Umor se je zgodil v zgodnjih jutranjih urah. Policija naj bi britanskega državljana iskala. Foto: EPA

Žrtev je bila zabodena do smrti v zgodnjih jutranjih urah, poročajo hrvaški mediji. Kot sporoča policija, poteka kriminalistična preiskava o okoliščinah napada. Na zaslišanju na policijski postaji je več ljudi, ki jih povezujejo z dogodkom.

Hrvaški mediji poročajo, da so bili trije britanski državljani skupaj pred klubom na priljubljeni plaži, ko so bili napadeni. Hrvaški spletni portal index.hr poroča, da je prišlo do spopada skupine Britancev z drugo skupino turistov, ki so jih napadli z noži. Po nepotrjenih informacijah v dogodek ni bil vpleten noben hrvaški državljan, dodaja index.hr. Portal še poroča, da policija v zvezi z umorom išče tujca z britanskim državljanstvom.

Enega izmed ranjenih so s hudimi telesnimi poškodbami prepeljali v bolnišnico v Zadar, medtem ko je drugi ranjeni Britanec lažje ranjen, je poročal zagrebški časnik 24 sata na svoji spletni strani.

Predstavnik zadrske bolnišnice Edi Karuc je potrdil, da so ranjenega moškega sprejeli na oddelek intenzivne nege zaradi vbodnih ran, a ni želel potrditi, ali je v smrtni nevarnosti, je poročala Nova TV.