Foto: EPA
Foto: EPA

Po poročanju hrvaškega portala Index naj bi oče otroke zadušil, a kot kaže, jih je pred tem omamil, verjetno z mešanico tablet. To bodo potrdile ali ovrgle toksikološke preiskave.

Oče otrok naj bi bil zaslišan v ponedeljek

Sorodna novica V stanovanju našli mrtve tri otroke. Policija domneva, da je storilec njihov oče.

Kot je sporočila zagrebška policija, so v stanovanje Avstrijca v Zagrebu vstopili v soboto ob drugi uri zjutraj, potem ko so prejeli informacije o sumu samomora.

V stanovanju so našli 56-letnika, ki je bil v izredno slabem stanju, in tri otroke, ki niso kazali znakov življenja. Kot poroča Index, so bili policisti ob videnem tako pretreseni, da so potrebovali psihološko pomoč.

Očeta otrok, avstrijskega poslovneža z Dunaja, so prepeljali na intenzivno nego v bolnišnico. V ponedeljek naj bi ga od tam odpustili in nato tudi zaslišali.

Otroke naj bi pokopali v Bosni in Hercegovini

Bosanski medij Avaz medtem sporoča, da naj bi bili otroci pokopani v Neumu v Bosni in Hercegovini, kamor naj bi že prispela njihova mati.

Starša sta bila namreč ločena, v času tragedije pa je imel za konec tedna otroke v varstvu oče, mati pa je bila v Dubrovniku, kjer je živela in delala.

Župan mesta Neum je že sporočil, da bodo, če bodo otroci res pokopani tam, razglasili dan žalovanja.

Zapis na Facebooku policiji prijavil znanec

Moški je pred dejanjem svoje slovo objavil na Facebooku. "Slovo vsem, odhajam, saj ne zmorem več. Ljubezen mojega življenja me je zapustila, saj se je moja nekdanja žena zelo grdo vedla do nje, prav tako nimam denarja. Vse, kar sem poskusil v zadnjem letu in pol, me ni vrnilo na delo, celo bratje iz prostozidarske lože mi niso mogli pomagati, na koncu mi niso niti odgovarjali na klice (…) Zdaj sem začel na konec poti, Zato zbogom," je zapisal v angleščini.

Zapis je opazil nekdo od njegovih znancev in obvestil policijo.