Zagrebčane je pretresla tragedija. Foto: AP
Zagrebčane je pretresla tragedija. Foto: AP

Kot je sporočila policija, so v stanovanje vstopili ob drugi uri zjutraj, potem ko so prejeli informacije o napovedanem samomoru. V stanovanju so našli 56-letnega moškega, ki ni bil pri zavesti. Njegovo stanje je bilo sprva kritično, a je zdaj že stabilno. Svoje slovo je objavil na Facebooku.

"Na kraju dogodka smo odkrili tudi tri otroke, brez znakov življenja, za kar obstaja sum na kaznivo dejanje," je sporočila policija. Posmrtne ostanke otrok so prepeljali na sodno medicino, kjer bodo z obdukcijo potrdili vzrok smrti.

Državno tožilstvo moškega sumi treh kaznivih dejanj. Kazen za umor na grozovit način na Hrvaškem je 40 let, ker pa gre v tem primeru za tri domnevne umore, bi bila izrečena kazen lahko tudi 50 let.

Tragedija v Zagrebu

Moški je avstrijski državljan z Dunaja, ki živi in dela v Zagrebu.

Starša sta bila ločena, oče pa je delal kot bančni svetovalec pri uglednih avstrijskih podjetjih, prav tako pa naj bi imel svoje svetovalno podjetje na Dunaju.

V času zločina so bili otroci pri očetu, mama je bila v Dubrovniku, kjer živi in dela.

Zagrebška policija je še sporočila, da do zdaj ni vodila postopkov v tej družini oziroma da niso dobili prijav o družinskem nasilju.