Foto: Reuters
Foto: Reuters

Proti enemu človeku v Nici so uvedli hišno preiskavo, saj je osumljen, da je bil vpleten v napad. Drugi je bil v tem času ravno na naslovu, ki so ga preiskovali.

V povezavi z napadom, v katerem so bili ubiti trije ljudje, so že v četrtek aretirali 47-letnika, ki naj bi bil v stiku z napadalcem. Do zdaj so tako skupno aretirali tri ljudi, za katere preiskujejo, ali so bili vpleteni v napad.

Za enega aretiranega v petek, 35-letnika, sumijo, da je bil dan pred napadom v stiku s 47-letnikom, drugi aretirani v petek pa je bil na naslovu aretiranega 35-letnika.

Podrobnosti še niso znane, saj zaslišanje še poteka.

Tunizijske varnostne oblasti so medtem aretirale moškega, ki naj bi v imenu doslej neznane skupine prevzel odgovornost za napad v Nici. Verjetno obstaja še en človek, ki naj bi mu pomagal pri nastanku videa, v katerem je prevzel odgovornost, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Video se je po napadu pojavil na družbenih omrežjih. Na posnetku je moški prevzel odgovornost za napad v imenu skupine Ansar al Mahdi. Preiskovalci dvomijo o obstoju te skupine, saj je do zdaj še niso zasledili.