Policija je ukrepala proti tistim, ki so grozili. Foto: Reuters
Policija je ukrepala proti tistim, ki so grozili. Foto: Reuters

Nekdanji dijak ekonomske šole v Bihaću na severozahodu BiH-a je na družbenem omrežju Instagram napadalca iz Beograda označil za kralja, na ekonomski šoli pa napovedal "krvavo svatbo". Ob tem je nakazal, da bi se z napadom maščeval, ker so ga v šoli obsojali in se mu izogibali.

Uprava šole je v odzivu na objavo, ki se je hitro razširila po družbenih omrežjih, pozvala učence in meščane, naj ne širijo panike, in sporočila, da so sprejeli vse potrebne ukrepe. 18-letnega mladeniča je pozneje zaradi suma ogrožanja varnosti prijela policija.

O več grožnjah na šolah poročajo tudi iz Srbije. Incidenti, za katere naj bi učenci dobili navdih pri napadalcu na osnovni šoli Vladislava Ribnikarja, so se po poročanju srbskega portala N1 danes zgodili na treh beograjskih osnovnih šolah. Na eni od njih je učenca, ki se je zgledoval po ravnanju 13-letnika, prijela policija, do preklica pa ne bo obiskoval pouka.

Z druge šole je policija dobila prijavo, da je eden od učencev imel pri sebi seznam učencev, ki naj bi jih želel ubiti. Tudi 13-letnik, ki je izvedel sredni napad, je tega po navedbah policije načrtoval dalj časa in je imel seznam otrok, ki jih je nameraval ubiti.

V Obrenovcu je policija prijela mladoletnika, ki je po minuti molka za žrtve sredine tragedije izvlekel plastično pištolo, še poročajo srbski mediji.

V eni od beograjskih gimnazij pa je 16-letna nekdanja dijakinja z nožem porezala učenca in učiteljico. Po poročanju portala N1 je dekle prijela policija in je v pridržanju.

Javljanje Boštjana Anžina, kako se Beograd in Srbija soočata s tragedijo
Srbija žaluje za žrtvami strelskega pohoda