Todorić je lani plačal milijon evrov varščine in iz zapora Remetinec odšel na prostost. Foto: Reuters
Todorić je lani plačal milijon evrov varščine in iz zapora Remetinec odšel na prostost. Foto: Reuters

Todorić in nekdanji izvršni finančni direktor v koncernu Ante Huljev sta obtožena, da sta leta 2013 zlorabila svoja položaja v koncernu. Po mnenju tožilstva sta omogočila plačilo 1,25 milijona evrov za storitve švicarske svetovalne družbe, čeprav sta vedela, da ne bodo opravljene. Švicarska družba je tako dobila 1,25 milijona evrov, ki jih ni zaslužila.

Prvoobtoženima je pri izstavljanju računov pomagala tudi avstrijska državljanka Nicole De Rossi, ki je bila odgovorna oseba v švicarski družbi, navaja tožilstvo. Obtožena je tudi nekdanja članica uprave Agrokorja Piroška Canjuga zaradi spodbujanja Todorića in avstrijske državljanke k storitvi kaznivega dejanja. Huljev in De Rossijeva sta bila tudi lastnika švicarske družbe.

Proti Todoriću poteka še najmanj ena preiskava zaradi suma kaznivih dejanj v Agrokorju. Od jeseni leta 2017 preiskujejo okoliščine, v katerih naj bi skupaj s svojima sinovoma in 12 nekdanjimi člani uprave koncerna in zagrebške podružnice revizorske hiše Baker Tilly iz blagajne na zasebne račune nakazal najmanj 130 milijonov evrov.

Todorić se je pred hrvaškim pravosodjem skrival v Londonu, Velika Britanija pa ga je Hrvaški izročila novembra lani, ko je plačal milijon evrov varščine, da bi se lahko branil s prostosti.