Požar je izbruhnil v borovem gozdu ob znani plaži Zrće, in sicer v gozdu za klubom Kalypso. Zaradi vetra se je ogenj hitro razširil, a kluba ni zajel. Vseeno so ga evakuirali. Skupaj so evakuirali okoli 10.000 obiskovalcev nočnih klubov, poroča Index.hr. Požar se je razširil do ceste med krajema Pag in Novalja, ki je bila več ur zaprta za ves promet.

Okoli 60 gasilcem, ki so na prizorišče požara prišli z 21 vozili in so se z ognjem borili več ur, je gašenje močno oteževala burja, ki je spreminjala smer. Stežka so ga lokalizirali, a je naposled pod nadzorom. Na pomoč so prišla tudi tri letala za gašenje, ki so se medtem že vrnila v bazo.

Ogenj je zajel najmanj šest hektarjev gozda, preprečili pa so, da ni poškodoval gostinske objekte na plaži ter bližnjo transformatorsko postajo. Gasilci bodo območje opazovali tudi prihajajočo noč. Na priljubljeni plaži sicer pravkar poteka festival Fresh Island.

Policija: Požar sprožil odprti plamen

Policija je po opravljeni preiskavi na pogorišču v poznih popoldanskih urah ugotovila, da je požar izbruhnil zaradi odprtega plamena. Ali gre za podtaknjen požar ali nesrečo, bodo ugotovili kriminalisti, je zvečer objavila liško-senjska policijska uprava. Kot so dodali, nimajo posnetkov območja, na katerem je izbruhnil ogenj.

Župan Novalje Ante Dabo davi v pogovoru za hrvaški radio ni zanikal ugibanj, da je bil ogenj morda podtaknjen. Naknadno je izjavil, da je uro in pol pred izbruhom požara pri plaži zagorelo v reciklažnem obratu na drugem koncu mesta. Ko so gasilci požar pogasili, se je vnelo pri plažo Zrće.

Zabava se nadaljuje

Meni, da so požar podtaknili piromani, da bi povzročili tragedijo, a so pristojne službe s predanim delom preprečile večjo škodo. Potrdil je, da bodo zvečer nadaljevali vse predvidene programe zabave.

Zaradi požara v Zrćah evakuirali 10.000 obiskovalcev