Ladja ima težave z motorji. Foto: EPA
Ladja ima težave z motorji. Foto: EPA

Norveška televizija NRK je predvajala posnetke čezoceanke, ki je obtičala v morju pred obalo Hustadvike in je v do 10 metrov visokih valovih in ob močnem vetru poslala klic na pomoč. Ta del morja zaradi številnih otokov in čeri velja za eno najnevarnejših območij na Norveškem, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Reševalci so pojasnili, da tok ladjo zaradi težav z motorjem počasi nese proti obali. Proti ladji za križarjenja so zato poslali pet helikopterjev in več ladij, ki bodo evakuirali potnike. Dva od teh helikopterjev so sicer nato poslali na pomoč tovorni ladji Hagland Captain, ki ima prav tako težave z motorji.

Na krovu je bilo okoli 1.300 ljudi. Foto: EPA
Na krovu je bilo okoli 1.300 ljudi. Foto: EPA

Po nekaterih poročilih jim je medtem na ladji uspelo zagnati enega izmed motorjev in ladjo premakniti nekoliko bolj stran od obale, medtem ko se evakuacija nadaljuje.

Kot poroča BBC, so do poznega večera na obalo prepeljali 155 evakuirancev. Vsak helikopter lahko prevaža od 15 do 20 ljudi.

Osem ljudi je poškodovanih, trije izmed teh so v resnem stanju. Večina potnikov je iz Velike Britanije in ZDA, med njimi pa so tudi potniki iz številnih drugih držav.