Sneg povzroča težave tudi v železniškem prometu. Foto: AP
Sneg povzroča težave tudi v železniškem prometu. Foto: AP

Snežno neurje je ponekod v Nemčiji ohromilo cestni in železniški promet ter privedlo do več nesreč. V kraju Schwäbisch Hall v zvezni deželi Baden-Württemberg je v ponedeljek v prometni nesreči umrl 71-letni moški. V nesreči v zvezni deželi Porenje-Pfalška pa je umrla 54-letna voznica.

Več prometnih nesreč se je zgodilo tudi v zvezni deželi Hessen, kjer so bile nekatere ceste popolnoma zaprte. Zaradi podrtih dreves je bila v nekaterih krajih v deželi začasno prekinjena oskrba z električno energijo.

V okrožju Rheingau-Taunus je zaradi izrednih vremenskih razmer več voznikov obtičalo v svojih vozilih. Samo v bližini Eltvilla so morali gasilci zaradi padajočih dreves iz avtomobilov rešiti približno sto ljudi. V Wiesbadnu je moralo 55 ljudi, med njimi 27 otrok, prenočiti v šoli.

Po napovedih meteorologov bo danes snežilo tudi v Berlinu in Brandenburgu, kjer pričakujejo do petcentimetrsko plast snega. Snežilo bo tudi v Turingiji. Do konca tedna se bo snežna odeja na območju Alp znatno povečala, vremenoslovci pa svarijo pred nevarnostjo plazov.

Sneg je pobelil tudi kraje na višjih nadmorskih višinah v Avstriji. V kraju St. Christoph am Arlberg, ki leži na nadmorski višini več kot 1700 metrov, je sneg visok več kot do pasu. V Seegrubeju na nadmorski višini več kot 1900 metrov pa je ob koncu tedna zapadlo kar 116 centimetrov snega, poroča avstrijski portal Wetteronline.

V avstrijskih Alpah je v preteklih dneh ponekod zapadlo celo več kot 150 centimetrov snega. To je navdušilo številne smučarje, saj se bo večina smučišč odprla ta ali prihodnji teden. Meteorologi svarijo pred nevarnostjo plazov v gorah zaradi ogromne količine svežega snega in močnega vetra.