Foto: EPA
Foto: EPA

Po poročanju madžarskega medija magyarnemzet.hu bodo avstrijske oblasti moškega predale Madžarski, saj je bil aretiran na njeni strani. Proti njemu vodijo postopek zaradi napada na vojake. Zaradi storitve kaznivega dejanja proti uradni osebi v Avstriji moškemu grozi do 15 let zapora.

Sorodna novica Tihotapec z avtomobilom drvel čez mejo in streljal na avstrijske vojake

Moški je bil v avtomobilu še z dvema sostorilcem, moškima, starima 22 in 26 let, ki so ju pozneje prav tako aretirali.

S kombijem, v katerem je prevažal 12 prebežnikov, je zapeljal čez mejni prehod Eberau. Ko so ga avstrijski vojaki skušali ustaviti, je zapeljal enemu čez nogo. Ker so njegov kombi obkolili, je skočil ven in zbežal nazaj proti Madžarski, medtem pa dvakrat ustrelil proti avstrijskim vojakom, ki so tekli za njim.

Nezakoniti prebežniki in njegovi sostorilci so bili aretirani v Avstriji. Aretirani je bil sicer stari znanec avstrijske policije, ki ga je legitimirala brez težav, saj je že imel kartoteko.

Obračunavanje za razdelitev teritorija

Po poročanju madžarskega portala otigo.hu, naj bi bili tihotapci povezani z mafijo, ki deluje med Avstrijo in Srbijo. Moldavski tihotapci, ki operirajo na avstrijsko-madžarski meji, naj bi dobivali ukaze iz središča na Dunaju. Organizatorji so po narodnosti iz Sirije, Afganistana, Iraka, Pakistana, Turčije ali Bangladeša.

Kot poroča madžarska policija, naj bi tihotapci iz Sirije, Afganistana in Turčije vzpostavili nadzor tudi po celotni Srbiji, za razdelitev ozemlja pa naj bi celo obračunavali med seboj.