Foto: Reuters
Foto: Reuters

V mestu Dinant in Namur je voda odnašala avtomobile, iz province Valonski Brabant v Belgiji pa poročajo o zemeljskih plazovih. Na severu države v provinci Antwerpen so prejeli več pozivov zaradi poplavljenih hiš in udarov strele.

O morebitnih smrtnih žrtvah novih poplav za zdaj ni poročil.

Belgijo so hude poplave prizadele že pred več kot tednom dni, ko so potrdili 36 žrtev, nekaj ljudi je še vedno pogrešanih.

Opozorilo za nemško zvezno državo Bavarsko

Sorodna novica Angela Merkel: "Stroški za obnovo bodo največji do zdaj."

Vremenoslovci pa so izdali opozorilo tudi za severozahodni del Nemčije, kjer je pred tednom dni v hudourniških poplavah umrlo 170 ljudi.

Nove poplave bodo mogoče tudi na jugu države, kjer v nemški zvezni državi Bavarski napovedujejo obsežne poplave, poroča portal Deutsche Welle.

Veter že zdaj piha s hitrostjo 75 kilometrov na uro, kljub temu pa so pričakovane posledice neurja manjše od zadnjih, v katerih je brez elektrike in pitne vode ostalo skoraj 30.000 gospodinjstev.

Nevihte povzročale težave tudi v Avstriji

Nevihtna fronta je ponoči ponovno povzročila težave tudi v Avstriji, pri čemer je bilo najhuje na Tirolskem, Solnograškem in v Spodnji Avstriji, kjer so na območju Amstettna reševali več kot sto svatov, ko je poplavilo zgradbo, kjer je potekala poroka.

Na Tirolskem je nevihta s strelami in poplavami gmotno škodo povzročila že v soboto zvečer.

S Solnograškega pa poročajo o neurju z obilnim deževjem in močnim vetrom, ki je poplavljalo kleti in podiralo drevesa. Ponekod so morali tudi zapreti glavne cestne povezave.

Avstrijski vremenoslovci so našteli več kot 85.000 strel, na zahodu države je hitrost vetra ponekod dosegla 94 kilometrov na uro.

Za nekatere dele zahodne Avstrije vremenoslovci nove nevihte s silovitim vetrom in močnim dežjem, ponekod točo, napovedujejo tudi za danes popoldne in zvečer.

V Londonu zaradi nevihte poplavljene ulice

V nedeljo je več neviht prizadelo tudi London, poplavljene so bile številne ceste in ulice. Avtobusi in avtomobili so obstali na cestah. Uporabniki družbenih omrežij so objavili več videoposnetkov, na katerih je videti delno potopljena vozila na jugozahodu britanske prestolnice. Vremenoslovci so za jugovzhodno Anglijo izdali opozorilo pred nevarnostjo strel in poplav. Na nekaterih območjih naj bi po napovedih padlo do 10 centimetrov dežja, kar je skoraj dvakrat več od mesečnega povprečja za julij.

Narasla voda v Belgiji odnašala avtomobile in poplavljala hiše